Re: Webové stránky (HTML)
Konkrétně ti neporadím. Užitečnou pomůckou mohou být validátory, např.:
HTML Validator: http://validator.w3.cz/check?uri=htt...minteriery.cz/
CSS Validator: http://jigsaw.w3.org/css-validator/v...1&profile=css2
Máš tam chyby, namátkou třeba titulka nemá vůbec ukončení :-(
Vyhýbej se používání mezer nebo diakritiky v názvech souborů!!! Třeba toto: Kopie - P4293223.JPG.
pro začátky je tu pěkný web:
http://www.jakpsatweb.cz/
Děkuji kluci, budu se s tím muset poprat.
Zlehka jsem na to kouknul a všiml jsem si jen toho jiného písma Nábytek (Skříň).
To je způsobený, že nemáš uzavřenej tag <a> a dál si také nemyslím že by se měl tag <h5>,<h6> objevovat uvnitř tagu <a>.
Mozilla se snaží strukturu napravi, takže z toho udělá:
Kód:
<h5><a>Nábytek</a></h5>
<h6><a>(Skříň)</a></h6>
a barva písma se pak dědí od odkazu. IE by to mělo opravit zhruba:
Kód:
<a><h5>Nábytek</h5>
<a>(Skříň)</h6></a>
a barva je zdedena z nadpisu.
Takovych chyb tam budes mit vic, takze asi bude cely vystup z validatoru zkresleny...
Doporucuji aby sis stranku postupne skladal a projizdel validatorem - nejdriv nechas ten div container a do nej zadny obsah, pak tam pridej ty divy language, header, menu, zase prazny a takhle si to postupne zanoruj, abys mel jistotu, ze mas strukturu spravne.
V CSSku jsem si take vsiml, ze pouzivas ruzny hacky pro IE a jelikoz pises, ze je to tvuj prvni web, tak si nejsem uplne jisty, jestli s nima spravne zachazis...
Ten nazev v bile barve na to podkladu je peklo (rozumen, spatne citelne, nevyrazne), spis bych volil rastrove logo nez text a trochu se pohral s jeho vzhledem.
Ahoj, tak jsem většinu chyb odstranil, ale nevim si rady s tímto
Řádek 11, znak 1: ukončovací značka elementu "DIV" je vynechána, což jeho deklarace nepřipouští.
<div id="container">
^
Zapomněli jste uzavřít element.
Nevím kde to mám uzavřít. Můžete mi pomoci? Když to napsal hned pod, tak mi odskočí sloupce.
Děkuji
Jestli to dobře čtu, tak container je vlastně rám celého obsahu stránky, tak bych ho ukončil před uzavíracím tagem body.
Obecne, vsechny tagy musi byt vzdy uzavreny (viz uvedeny link japsatweb) a to tak aby se nekrizily. Tohle je absolutni zaklad kazdyho html.
Nevim estli je to zamer, ale hlavicka je strasne vysoka + ten obrazek je posunutej dolu vuci tem prknum.
Zvaliduj si taky ostatni stranky, mas tam furt blbe uzavreny DIVy. IMO si ten co se tu resil vejs vlozil nekam kam nepatri.
Jezevec má pravdu, projeď si kód i na ostatních stránkách, opravil jsi to jen na první (index). V čem ty stránky píšeš? Nějaký editor by ti s tagy hodně pomohl.
Nainstaluj si FF a do nej plugin HTML validator. Az se bude ptat, tak zvol ze chces validovat obe moznosti. Pak si naistal plugin web developer, ten ti umozni videt rozlozeni webu a spoustu dalsich ficur.
Děkuji, vím že tam mám ještě další chyby. Jen jsem se k tomu nedostal. Použil jsem nějakou šablonu vytvořenou na prezentaci zvířat. Musel jsem to změnit tak, aby to bylo vhodnejší pro nábytek. Přepisuju to rovnou v notepadu.
Děkuji
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Nainstaluj si FF a do nej plugin HTML validator. Az se bude ptat, tak zvol ze chces validovat obe moznosti. Pak si naistal plugin web developer, ten ti umozni videt rozlozeni webu a spoustu dalsich ficur.
Co je to prosím tě ten FF? Něco jako frontpage?
To je prohlížeč Mozilla Firefox. Stáhni si nejnovější verzi (tuším 3.5) a doinstaluj pluginy co psal Jezevec. No a nějaký html editor by taky nebyl k zahození, zkus třeba Golden HTML editor nebo PSPad.