-
Win98 + WinXP
Hojec lidi,
mám dva PC. Jeden s Win98 a jeden s Win XP . Mají být popojený jen kvuli sdílení tiskárny a souborů . Nič jiného ... . Jen křížené UTPečko mezi těma dvouma . Nastavuju nastavuju a pořád nic ... . Na XPčkách se ukáže že je připojen k síti , ale jinak nic ... . přitom IP adresy mam 192.168.255.1 a 192.168.255.2 maska 255.255.255.0 na obouch ... . Čím by to mohlo být ?? Na Win98 se to nastavuje jinak ?? S Xpčkama mezi sebou jsem nikdy problém neměl ... . Díky
-
Re: Win98 + WinXP
ping mezi nima funguje? firewall? sitovky funkcni? protokoly nainstalovane?
-
protokoly nainstalovane, ping nefunguje, firewall vypnuty. sitovky budu zkouset zitra, pac to je dost nepravdepodobny ne ?
-
ano, sitovky patri mezi spolehlive soucastky. Horsi je to uz s kabelama. Ten je v poradku?
Jinak postup, ktery si zvolil, je spravny a melo by to fungovat -- minimalne ten ping.
-
čeče, tak byl mrtvej kabel a jedna síťovka ... .
Já jsem si myslel pořád že jsem blb, že je to ve Win 98 jinak to nastavování a nebo že tam je ještě někde nějaké zaškrtávátko .... .
Díky moc :-)
-
já mám doma 6 počítačů z toho 1x win7 2x win 98 3x win XP , to všechno je na adsl routeru a d-link wifi routeru a je v tom doopravdy velký GALIMATIÁŠ !
počítače se nevidí navzájem ani nahodou a tuhle sit nakonfigurovat to je docela výzva :)
-
Ani takové výzvy bych se nezalekl.
Vypiš nastavení TCP/IP jednotlivých počítačů a uvidíš, že se to podaří dát dokupy.
-
Z mých zkušeností - nikdy se mi neviděly Windows 98 a XP. Nevím proč, jeden počítač viděl ten druhů, ale druhý ten první ne. Zajímavý je, že s win 95 vs XP to fungovalo.
Ale nikdy jsem to neřešil ani nepotřeboval, protože ač se windows mezi okolními počítači nenašly, tak pokud bylo zapnuté sdílení, připojování síťových jednotek fungovalo. Sice v síti žádnej PC1 dle windows nebyl, ale když jsem do adresy pro síťovou jednotku dal //PC1/C/ a potvril, připojila se a fungovala. A to bylo vše co jsem potřeboval. Jinak zatím nejlípe mi sdílení chodilo na NT6 systémech (Vista, server 2008, Win 7). Pokud to neblokoval firewall tak ok. Ale je to nehorízně líný, prostě jak bych to řekl, je tam prodleva než otevřů rozsáhlou složku, malá ale je. Zlaté časy mé první sítě 4 počítačů přes koax kabel + IPX/SPX protokol, tam jsem byl na síti svižnej jak na disku. Žádnej úděsnej pomalej TPC/IP, ten tam byl jen jako senkudnární kvůli hraní UT, sdílení přez něj bylo zakázáno)
-
přesně tak, ja defacto též nepotřebuji, aby se všechny pc navzájem viděly, ale docílit toho, tak přejdu na další metu :)
-
U Windows v síti SMB (sdílení v sítích Microsoft) se jednotlivé stroje identifikují broadcasty. Také se mezi nimi vyskytuje jeden tzv. Master browser.
Já jsem měl kolem padesáti různých Win stanic - 98, NT, 2k a XP a všechny se navzájem viděly. Je to tedy jen o správně nastavených protokolech a službách.
Z výše uvedeného vyplývá, že se stanice nemohou vidět, pokud mezi nimi leží router, který broadcast odfiltruje.