FTP server (pomoc s vyberem)
Zdar decka,
chtel bych poradit s vyberem FTP serveru, pokud se nekdo orientujete.
Potreboval bych, aby mimo zakladni veci onen FTP server umel, pro me, dve dulezite veci:
1) moznost nastaveni skupine uzivatelu "inteligentni" limit stahovani - tzn. nastavim limit uploadu napr. 200kB/s tak aby byl spolecny pro vsechny (nehlede na pocet pripojenych uzivatelu) a ne pro kazdeho ve skupine
2) moznost nastaveni skupine uzivatelu zmenu rychlosti DL/UL dle casu (napr. 01:00-18:00 neomezene, 18:00-01:00 100kB/s)
Zatim patram na vlastni pest, ale pochopitelne to obnasi instalaci kazdeho FTP Serveru na ktery narazim a nasledne zkouseni.... to by mohlo trvat pomerne dlouho, tak proto tento topic.
Zatim jsem vyzkousel BulletProof a Gene6, ani jeden nevyhovel pricemz tedy Gene6 je na tom trosku lepe co se tyce funkci, ale i tak nema ty pozadovane.
Diky za pomoc.
Re: FTP server (pomoc s vyberem)
Filezilla umi minimalne ty casove zalezitosti. Taktez ma seskupovani uzivatelu do skupin a nastavovani limitu skupinam (ale jestli nastavuje limity celym skupinam nebo uzivatelum ve skupine jsem nezkoumal, nikdy nepouzival).
a je to open source a je dost vykonny.
cerberus, vzdy mi pomohl kde ostatni selhali :)
Tak myslim, ze zustanu u FileZilly... sice nastaveny limit v grupe plati pro kazdeho, ale to nevadi.... ostatni funkce mi zcela vyhovuji a je to free :)
Pokud vas zajima jak sem to nakonec udelal tak nasledovne:
mam tri grupy uzivatelu, dve mely mit limit (podle casoveho planu) na stahovani, treti je neomezena protoze ta je na lokalni siti.
Celou dobu sem chtel nastavovat limity tem dvoum grupam a nedarilo se mi najit SW ktery by tomu vyhovoval... az me pak napadlo, nastavit te treti, neomezene grupe, povoleni "obejit nastaveni omezeni rychlosti serveru" a casove sem zarizl cely server.
Takze ve vysledku to funguje jak ma - skupiny "default_user" a "VIP" maji omezenou rychlost podle casu (vsichni uzivatele dohromady a ne kazdy solo - kdyz je tam jeden tak mu to jede na povolene maximum, kdyz jich je vic tak se to deli) a skupina "local" si muze stahovat kdy chce jak chce :)