Re: Q6600 pouze dve jadra :(
A co to znamena "se prepne na 2 jadra" ???
Znamenato ze misto 4 jader zacne pouzivat jen 2. Po precteni par debat zde na foru jsem se zacal vice koukat po napeti a mate pravdu deska dava min nez je nastaveno v biosu o cca 0.1V mene. Zvednul jsem tedy napeti na 1.55V a pri max zatizeni ma 1.44V a zda se byt v pohode. Teplota v klidu je 45 a v zatezi 66 ( kazde z jader ma pak 81 ).
Mno ten CPU bez zasahu do BIOSu napr snizuje takt (na kazdem jadre extra) a win se taky kvuli tomu snazi(obcas) vyuzivat mene jader (ostatne sprava vice jader je stejne ve win tragicka).
Takze pokud zrovna nebezi aplikace vyzivajici 4 jadra opradu fest (Boinc, komprimace videa, ...) tak to muze vypadat tak, ze se pouzivaji jen 2.
Edit: Podle vseho to mas pretoceny, takze se mozna prehriva + tohle uz pri default napeti asi neda stable. Takze se neni cemu divit.
Citace:
Cca tak 3 mesice mam komplet tuto sestavu a bezela v pohode. Drive jen jedna grafika ale procesor ma takty stejne cca rok a nikdy se nestalo aby v systemu task manager ukazoval jen dve jadra
No Jezevce nevim, jestli si tohle neprehledl... Kdyby system/hra vyuzival jen 2 jadra, stale to neovlivnuje zobrazovani poctu jader v TaskManageru...
Kazdopadne jak pise Hercubat - problem asi vyresen zvysenim napeti... uvidime :)
Pripadne reklamuj ten procak. Ja som mal napriklad z vyroby chybne CPU, ktore robilo BSOD v nepravidelnych intervaloch. Bol to tiez Q6600.
Tim ze jsem poladil napeti tak procesor vydrzel v Prime95 vsechny testy po dobu 10 kol. Na delsi test nebyl cas. Zatim se ale zadne jadro neodpojilo a ani se nerestartoval system :-) Poradny test budu moc dat az ve ctvetek, dnes mam nocni a nebudu moc :-( Na konci tydne to tady asi zavreme jestli to vydrzi :-)
PS na sledovani teploty a napeti pouzivam CPUID HWMonitor
Prosim o uzavreni temata. Problem je vyresen.