pomala rychlost na lokalnom FTP
V LAN sieti pouzivam ubuntu server, na ktorom bezi proftpd. Ak kopirujem z PC na FTP server subory, tak to ide cca 700kbps. Ak ale kopirujem s FTP servera na PC tak to ide cca 9000kbps.
Pozeral som na sietovku bola nastavena v auto mode, dal som na 100 full mod, ale nepomohlo to. Kde moze byt chyba, ze to ide tak pomaly ??
Skusal som z ineho PC v LAN a tam je upload cca 9000 a download cca 11000kbps
Re: pomala rychlost na lokalnom FTP
nemas nejaky FW na tom pc co by to brzdil? Tzn. vytezoval CPU...
Dat si taky bacha na povolenej QoS v nastaveni sitovky ve widlich, to mi znatelne orezavalo i UPC linku, nez jsem na to prisel, slusne jsem se nasral
Citace:
Původně odeslal
admix
Dat si taky bacha na povolenej QoS v nastaveni sitovky ve widlich, to mi znatelne orezavalo i UPC linku, nez jsem na to prisel, slusne jsem se nasral
A to se dela kde a jak?
Ve vlastnostech sitovky, jak mas nainstalovany protokoly nebo jak se to jmenuje - mas tam TCP/IP, Klient site Microsoft, Sdileni souboru a tiskaren, tak ja tam mel od instalace jeste QoS Service a to kurvilo uplne vsechno
firewall mam, ale aj ked som ho vypol, rychlost ostala stejna.
QOS som vypol a nic sa nezmenilo.
Idem dnes aj tak preinstalovat win, tak uvidim ci to potom pojde OK, ale nie
podivej se na vytizeni procesoru pri uploudovani na ftp.
V tom nastaveni jak uvadi admix vyhod vse krom tcp/ip. Pak projdi sluzby, predevsim ty co nejsou M$ a povypinej co se da.
V nastaveni siete som nechal len TCP/IP, odpojil som sa od NETU, vypol som firewall a antivir, kopirovanie sa zvysilo z 700 na 1000, ale stale to nieje tych 9000kbps
Zajtra preinstalujem win a uvidim
Vyzkousej nejake liveCD s linuxem. Abys zjistil ze chyba je skutecne ve win a ne v hw ci na strane serveru.
Btw: takova rychlost me u win ani moc neprekvapuje. Taky jsem takove mel, ktere bezduvodne chodily takhle pomalu -- neresil jsem to (letita instalace w2k).
Vymenil som aj sietovku za inu, ale nepomohlo, skusil som to aj s inym kablom a nic, stale 600-700kbps. Zaujmave je, ze ku mne to ide rychlo, ale odomna pomaly
Riešim podobný problém. Potrebujem po sieti presunúť asi 1TB dát z PC s Windows Vista na server s Linuxom. Kopírujem cez FTP, smerom na server to ide cca. 14MB/s, smerom na PC 27MB/s. OS Windows Vista, sieť aj switch 1Gbps, káble Cat6. Ak by aspoň rýchlosť kopírovania na server bola na úrovni opačného smeru, ale to že mám gigabitovú sieť doma a ledva to ide ako na 100Mbps ma dosť serie. FW a QoS som vypol, nič sa nezmenilo. Celková záťaž štvorjadrového CPU vo Vistách je okolo 35% keď pustím kopírovanie.
Takze ja som to skusal uz aj z linuxu a rychlost je stale pomala (takze chyba je neviem kde)