Akumulátory do discmanu - "prismatic"
Marně sháním baterie do discmanu. Označované byly jako "prismatic", hovorově jako "žvýkačka" :-) Jelikož už se discmany a další audio zařízení používající tyto baterie nevyrábějí, ukončení prodeje (výroby) chápu, ale přesto bych se rád v tuzemsku dostal ještě k min. páru nových kousků. Any idea?
Nejsem uživatelem ebaye, jestli by tam byly k sehnání, rád se domluvím na případném zprostředkování nákupu.
http://vaga.rulez.cz/andy/prismatic.jpg
Re: Akumulátory do discmanu - "prismatic"
Kolik ses ochoten za tu baterku dat? Prodal bych ti tuzkovky i s discmanem jako bonus :-)
Ano, je to "tohle". Ta aukce však skončila a uživatel byl zablokován (už jsme se na to ráno díval).
AmOKu dik, to uz vypada nadejneji. Az na tu cenu, ta je drsna (GP o kapacite 1450mAh se prodavalo za cca 95 Kc).
Kamarád teď kupoval takovéto baterky do starého discmana I-River, poptám se.
Nedá mi to se nezeptat, co je ta těch prismatic baterkách tak zajímavýho? (Google jsme zkoušel, ale nic užitečnýho z něj nevypadlo.)
Taky jsem nikde nenašel, co znamená ono "prismatic", ale předpokládám, že to označuje fyzické rozměry.
Tyhle baterky jsou tenké (tenčí než běžné AA), jsou používané v přenosných audio přehrávačích - typicky lepší discmany, které mohou být díky použití takových baterií tenčí - bez klasické boule pro AA baterky.
trochu OT:
dávejte si bacha na levný výrobce baterii. dostal jsem s nabíječkou i-tec 4xAA 2500mAh stejnýho výrobce. lepší kapacity dosáhli tím, že jsou o něco tlustší a delší. to má za následek, že se do spousty přístrojů nevejdou :o.
a to nemluvim o kvalitě takovejch akumulátorů....
SANYO forever :cool:.
Kamarád je našel tady: http://baterie-nabijecky.nej-ceny.cz/. Akorát se mu stalo to, že na netu psali, že jsou skladem, tak si tam zajel osobně a ony skladem nebyly :( (I když to není zase nic překvapivého). Žádné nové info zatím nevím.