Ake je maximalne bezpecne dlhodobe napatie pre tento procesor ???
Printable View
Ake je maximalne bezpecne dlhodobe napatie pre tento procesor ???
Som vedel, ze sa budes pytat... ;DCitace:
Původně odeslal PiT
:arrow: Treba vyskúšať :wink:
"Vrela" "vdaka" za "dobre" rady. :roll:Citace:
Původně odeslal Jendo
Default je 1.65V.
Na skusanie je to "trosku" drahy CPU :|
tak ked 1,65 tak + co ja viem 0,2=1,85 a pohoda.Tak to ide skoro vsade,ze?Citace:
Původně odeslal PiT
No... Ono je to predsalen 0.13u :?Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Ja sa nejako neodvazujem ani nad 1.7...
BTW, dalsia otazka do publika.
Cim (vzduchovym) by ste to chladili ???
no a???Celer tuelen je tiez 0,13 a def je 1.475 a ide aj na 1.8
Podla mna to bude tak ako na tbrede.
1) Celer nestoji takmer 10 litrov
2) celer mi nezhori a ked hej, tak ho na rozdiel od Bartona vyreklamujem
:?
Podla mňa max +0,2V ??? , ale pre Tvoj kludný spánok 8-) a dlhý život CPU by som nad 1,8V nešiel :wink:
Skús pre začiatok 1,775V -> to by mohlo byť na 99,9999% bezpečné( :idea: usudzujem podla BO)
pokud chce uzivatel ticho a slusnej chladici potencial tak at si poridi coppersilenta nebo slimsamozrejme od AC.
No podla mna maximum tych 1,775V ak si chces byt isty. Na chladenie odporucam AC SLIM SILENT PRO TC - nanho mam len chvalu.
no pridam si taky do mlejnku, nejlepsi chladak, se kterym sem se zatim setkal je spire flaconrock II - tichej a hlavne vyborne chladi. navic ma jemnejsi povrchovou upravu nez ten CS :roll:
To můžu potvrdit, mám ho taky. Je velký jako kráva, tak bacha na case, ať ho nemusíš měnit jako já. ;DCitace:
Původně odeslal Rabban
Na patici se vejde, protože je kónický.
Vem tu verzi s měděným jádrem, myslím, že existuje i celohliníkový. :wink:
Celohlinikovy urcite nie.
A ten Barton budeš kupovať bez záruky, alebo ako?Citace:
Původně odeslal PiT
Do 10% VCore navyše by mal ustáť bez problémov...
Však uvidíš podľa pretaktenia... Možno chytneš nejaký kus, čo nad určitú hranicu nepôjde ani náhodou a dovtedy šiel na VCore...
On ho nebude kupovať, lebo ho už kúpil ;D . A k tým +10% Vcore sa tiež prikláňam.
Ako iste vies, na zhorene AMD procesory sa zaruka nevztahuje.Citace:
Původně odeslal LtK
Dakujem vsetkym za rady.
Takze chladice, ktore prichadzaju do uvahy:
AC Slim Silent Pro TC (nie je CopperSilent lepsi ??? )
Spire FlaconRock II (nepocul som o nom :))
Vocano11
CoolerMaster X-Dream SE
Su este nejake napady ???
Slim SIlentu nameril Gabo lepsi vysledky, sice je nizsi, ale ma vetsi plochu takze vzduch fouka vic zprima
Jaj PiT..... naco sa tolko pitas....dobre vies ze napetie 1.7v je v pohode. A cim to uchladis zistis podla toho ako to sces pretaktit :evil:
Na defaulte to uchladis aj tou tvojou shuntou ;D
Ja by som do Bartona .13um viac ako 1.8V nedaval - predsa len nie je to 1700+ za par korun ...
Jaaj Semik, keby si sa radsej zdrzal svojich blbych komentarov :evil:
Ten procesor nie je moj.
S 0.13u mam skusenosti len s Tulenmi a nemam sajn, co znesie AMD, hoci ma sirsie hradla.
1.7V na zakladnej doske GigaByte 7VAX1394 nenastavim, pretoze tam mozem dat iba vcore +5, +7.5 a +10%, pricom pri vcore +5% ide do procesora realne priblizne vcore+10%. Presnejsie ~1.78V, co sa mi zda vela.
A ta sunta to zatial chladi v pohode na 2800+ :P
Lenze by som sa rad pripravil na slusny, stabilny, dlhodoby o/c ;)
Jestli to je k sehnani a neni drahy, tak rozhodne ten CoolerMaster. :drool:Citace:
Původně odeslal PiT
http://www.coolermaster.com.hk/image...ts/HSC-V83.jpg
Jo ten coolermaster ma ten pasiv z jednoho kusu medi takze je docela OK.
NO ten CoolerMaster je vlastne Tt V11 len lacnejsi ale zato sa velmi tazko shana !!
Myslym, ze ten CoolerMaster je dokonca lepsi ako V11. V11 ma tie chladiace rebra priletovane, ne je z jedneho kusa. X-dream SE ale nema termoregulaciu.