1 Příloh-a(y)
Problem s rychlostí flash disku
Pořídil jsem 8GB Patriot XporterXT, který by měl dosahovat zápisu kolem 17MB/s. Ovšem mě se nedaří dostat v CrystalDisku ani na 8MB/s.
Podobnou rychlost mám i s Corsair Flash Voyager, ale ten by takovouhle rychlost mít měl. Myslel jsem, že je to USB, tak jsem nahrál nejnovější drivery na mojí EP43-DS3L, zkusil jiné porty, ale bezvýsledně.
Při kopírování v systému (Vista x64) mi průzkumník ukazuje zajímavé věci. Nejdříve rychlost skočí přes 100MB/s, ukazatel kopírování dojede až skoro ke konci a tam se brutálně sníží rychlost až někam k těm 7-9MB/s a potom ještě dobu čekám, až se soubor dokopíruje i když je všude vidět 100%.
USB to nejspíše ale nakonec není, při připojení externího disku vypadá vše v pořádku.
Díky za každou radu.
Re: Problem s rychlostí flash disku
ahoj, zkusil bych nasledujici:
- (nekolikrat) naplnit celou flashku daty a pote vymazat (viz prizpevek v jinem threadu)
- stahni si ATTO benchmark a "obenchmarkuj" :) - testuje zapis ruzne velkych bloku dat
- zkusit ji naformatovat s jinou velikosti bloku - nejlepe s velikosti, ktera se podle ATTO bechmarku zapisuje rychle :) (zlepseni jsem zaznamenal zatim jen u jedne flasky, ale myslim ze za pokus to stoji)
btw: pokud mas cas, tak muzes mrknout na cely thread
Citace:
Původně odeslal
Holda
Při kopírování v systému (Vista x64) mi průzkumník ukazuje zajímavé věci. Nejdříve rychlost skočí přes 100MB/s, ukazatel kopírování dojede až skoro ke konci a tam se brutálně sníží rychlost až někam k těm 7-9MB/s a potom ještě dobu čekám, až se soubor dokopíruje i když je všude vidět 100%.
to není nic neobvyklyho, klasickej vliv windowsí cache - data se přečtou a potom se "zpožděně zapisujou", takže to vypadá, že to už je hotovy, ale teprve se to tam tlačí.
jak psal LM, chtělo by to přeformátovat na jinou velikost clusteru, na flashku bych doporučil 32 nebo 64kB.
Tak jsem přeformátoval a několikrát naplnil a smazal a ejhle, zápis skočil na 13MB/s. Ještě to párkrát udělám a uvidím. Nicméně i s tímhle jsem +- spokojenej.