dlink adsl router a odpajanie od siete
mam asi tyzden novy router d-link adsl 2471b a mam s nim problem
vsetko som bez problemu nastavil (adsl, wifi, port forwarding, mac filtering...), ale z nejakeho dovodu ma router odpoji od internetu zhruba o pol jednej v noci. a odpoji ma velmi zvlastnym sposobom. opera sa nikam nedostane, nepingnem si, ale azureus na pozadi bez problemu uploaduje dalej.
povodne som podozrieval dhcp server ktory mi poskytoval adresu na 24hodin, ale po nastaveni "DHCP Lease Time" na 240 hodin to robi dalej.
po restartovani routeru vsetko funguje ok.
dalsia vec ktora ma teoreticky napada je interny firewall v ktorom som zaklikal vsetko co sa dalo.
nejaky napad co by to mohlo byt?
taktiez som sa niekde docital, ze je lepsie vypnut dhcp a nahadzat tam adresy rucne. stoji to za tu namahu?
pripojene su 3pc cez kabel a jedno cez wifi, 3xp 1vista, moje pc ide viac nez 24hodinovky, ostatne podstatne menej
Re: dlink adsl router a odpajanie od siete
to naozaj nikoho nic nenapada ?
uz to robi menej casto a nezalezi od toho kolko je hodin.
moze to byt sposobene nespravnym nastavenim MTU ?
Nemuze, to by ti delalo porad. Jestli chces mit jistotu, nastav si MTU uz ve Widlich, treba na 1480.
Zkusil bych vypnout ten FW, pripadne jiny veci, ktery zatezujou modem pri provozu. A urcite vypni veskery logovani, pokud nenajdes problem v nem.
Ted me napada, nepouzivas nakej torrent nebo DC ? Takhle se obvykle projevuje zahlcena NAT tabulka v modemu, nebo taky prekrocenej pocet sitovejch spojeni ve winXP :-)
vdaka za reakciu, uz som myslel ze tu nikto ziaden problem s adsl routerom nemal :-/
po obmedzeni mtu aj v routery aj vo win to tyzden nespravilo, a ked som uz dufal ze mam pokoj tak zas.
firewall som nevypol, len poobmedzoval na originalne nastavenia. predtym som tam zaklikol vsetko co sa dalo. ziadna zmena.
este skusim poobmedzovat mtu na ostatnych pc (ktore nejsu tak casto na sieti) a uvidime
vuze mi bezi skoro stale, ale myslim ze v tom to nieje.
s poctom tcp pripojeni som mal problem predtym a toto sa myslim prejavuje trocha inac. max connections globally mam nastaveny na 100 co az tak vela nieje.
prekroceny pocet halfopen spojeni to nieje, tam mam maximum zvysene a to sa prejavuje nie uplnym odpojenim internetu ale opera zacne pisat connection queue-ed a ked dojde na spojenie rada tak sa spojenie uspesne pripoji.
pravdepodobne to budu naozaj sposobovat torenty.
len stale prilis nerozumiem ako. mozem cely den uploadovat rychlostou 15kBps pri 4 spojeniach, nedeje sa nic, zacnem surfovat a po chvili sa to sekne. najskor pretecie nejaka tabulka novych spojeni (uz vytvorene spojenia funguju stale).
len co s tym... :(
tak torenty to nejsu. zas to "spadla" zrestartil som router, vypol vuze (2connections 15kbps upload. ziaden download), a po 10minutach to spravilo zas.
vidim to na oficialnu podporu, pretoze uz ma to zacina srat.
flashol som tam novy firmware, a podla vsetkeho to pomohlo.
vdaka vsetkym za ochotu :confused: majte sa tu fajn...