Asus M4A78-HTPC/RC: A Complete HTPC Solution?
mate nekdo zkusenosti s teouhle deskou?
zajima me hlavne, jestli kdyz si z toho udelam HTPC, jestli mi to bude plynule prehravat HD video nebo to bude skubat (vlivem rozchazeni se FPS videa a Hz na TV) tak jako kdyz si to pustim ze svyho PC nebo to bude plynuly jako kdyz to pustim treba z TviXe?
Re: Asus M4A78-HTPC/RC: A Complete HTPC Solution?
prtik: tak tam je s prominutim hovno...
pavlis: jj to jsem prave cetl a zacalo me to zajimat :)
"vlivem rozchazeni se FPS videa a Hz na TV"
s timhle ti snad MB nic neudela, to je problem TV, kterej se da resit softwarove (powerstripem rvu do TV 50Hz a je po problemu)
Citace:
Původně odeslal
PetrT
"vlivem rozchazeni se FPS videa a Hz na TV"
s timhle ti snad MB nic neudela, to je problem TV, kterej se da resit softwarove (powerstripem rvu do TV 50Hz a je po problemu)
no ja nevim no, nastavit 50Hz na vystup, kterej jde do TV neni problem, to umi aj ty strasny ATI ovladace, ale stejne to skube... at to zkousim nastavit jakkoliv... zkousel sem i ReClock ale taky sem to tim nevyresil.. no ale to je na jinou diskusi :)
ocividne s tou deskou nema nikdo zkusenosti.. tak ja to koupim, narvu tam nejaky EE procesor a bude mi to, snad dobre, slouzit jako HTPC a NAS :) ...akorat sem dneska narazil na dalsi problem - skrin. mam nekompromisni limity na rozmery a nemuzu nic sehnat :o)
Citace:
Původně odeslal
Warlord
ocividne s tou deskou nema nikdo zkusenosti.. tak ja to koupim, narvu tam nejaky EE procesor a bude mi to, snad dobre, slouzit jako HTPC a NAS :) ...akorat sem dneska narazil na dalsi problem - skrin. mam nekompromisni limity na rozmery a nemuzu nic sehnat :o)
mam tohle a vcelku dobra skrin az na ten zdroj, pokud mas pico tak se v poho jak ja
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400891IM1NYIO5
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
diky za tip, ale bohuzel maximalni rozmery musi byt (Š x V x H) 550 x 150 x 350 mm.... ta hloubka je proste problem....
Citace:
Původně odeslal
Warlord
diky za tip, ale bohuzel maximalni rozmery musi byt (Š x V x H) 550 x 150 x 350 mm.... ta hloubka je proste problem....
Tak pak jeste tohle :mweheh:. Rozmery to splnuje v pohode :-D
edit: ovladace co mam na 780G mi zmenu frekvence na danem rozliseni na 50Hz neumoznuji - bud to nefunguje a nebo to neco zmrvi - proto reseni pres PowerStrip.
Dneska uz jsou ponekud lepsi reseni nez 780G, napriklad nVidia GeForce 8300.
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Dneska uz jsou ponekud lepsi reseni nez 780G, napriklad nVidia GeForce 8300.
mno tyhle vysli zrovna +- nastejno casove a navic 8300 urcite neni lepsi reseni, ale asi jsi mel na mysli 9300/9400.
8200/8300 a 9300/9400 jsou ty same chipsety, akorat jedny jsou pro amd a druhe pro intel.
Zasadni rozdil oproti 780G je CUDA, diky cemu se daji akcelerovat videa, ktera se na 780G nedaji.
Dalsi vec je podpora nekolika kanaloveho zvuku primo v hdmi, to ma podle meho zatim jen intel a nvidia, ati bohuzel ne (opravte me prosim, pokud se mylim).
Citace:
Původně odeslal
monsoon
8200/8300 a 9300/9400 jsou ty same chipsety, akorat jedny jsou pro amd a druhe pro intel.
8200 a 9300 jsou uplne jine chipsety a z toho vyplivajici kvality.
Jediny co sedi je ze pres hdmi u 780G lze jen stereo, ale kvalita vystupu na tv je o poznani lepsi. a tou akceleraci nevim co myslis obe umi akcelerovat h264/avc.
h264 ma ruzne urovne a tim se lisi i narokyna dekodovani, to je zavisle predevsim na bitrate a pote na poctu referencnich snimku.
Drtiva vetsina hw akcelerace dnes at uz v ati grafikach, bluaray prehravacich zvlada nejvice L4.1, nvidia toto omezeni nema.
k te vasi akceleraci - protoze s tim byly obcas problemy a ja potrebuji mit pres Media Portal vzdy na 100% jistotu, ze bez dalsiho zasahu vse prehraju (vcetne titulku), tak jsem akceleraci pres grafiku radeji vypnul a jedu vse pres CPU - pro me osobne je mi teda jedno co tam mam (cipset).
Kolik z vas ma HTPC napojeno na receiver, ze resite 5.1 zvuk v HDMI?
mno nevim, me zajima hlavne kvalita vystupu a 780G nabizi kvalitnejsi deinterlacing pokud se pouzije phenom zpristupni se jeste dalsi metody. nekde sem videl tabulku podrobnejsi nez tato
http://images.anandtech.com/reviews/...Q/hdhqv-sm.png
a 8200/8300 absolutne nejhorsi igp co se kvality vystupu tyce.
Zvuk taky neresim procpat tim TrueHD stejne nejde a pokud mas reciever tak je stejne lepsi optika