Re: problem zo zapinanim PC
Toto nebude problem biosu alebo OS, skor to vidim na odchadzajucu dosku, alebo zdroj. Presne toto som zazil, spociatku sem tam, potom stale castejsie a nakoniec som do XP nedokazal bootnut nijak. (spociatku pomohlo zvysit Vcore)
Rozpis zostavu s ktorou mas problem, to je zaklad aj ked v tomto pripade si myslim, ze to nebude nic platne.
Pri uspesnom boote ti v poste nejaka feature ohladom obnovy, alebo def. nastaveni biosu nevyskakuje predpokladam.
No, taky to vidim na hw problem ... popis zeleza napovi.
Compaq deskpro 100, CPU=PIII 1GHz, Ram=512MB/133Mhz, HDD=120GB cez redukciu 2,5"
A co som sa docital s dsmag tak chipset i815 intel
Je to uz starsi PC, ale je ten s tych kvalitnejsich original od firmy compaq (nie nejaky skladany z lacnych komponentov)
Ale nejde mi do hlavy, preco ked tam bol win. tak sa zapinal normalne a s linuxom to uz robi problem. Skusim vyresetovat bios
Asi moc nezalezi na HW, skor to bude v biose. Po nastaveni biosu do default nastaveni to uz pracuje lepsie, ale nie tak ako by som chcel.
Po spusteny PC, ci uz fyzicky (gombikom) alebo wake on lan sa na monitore objavi text
150- safe post active
An add-in card in the system appeared to not work correctly on the last boot attempt. SafePost in skipping add-in card for this boot.
If an add-in card needs an unusual amount of time to initialize, SAFEPOST may be disabled in Computer setup
F1: boot
Az ked stlacim F1 zacne bootovat
Viem ze niekedy som mal s tym problem a v biose som to menil, ale teraz si neviem spomenut kde presne.
Pride mi to akoby bios chcel bootnut z usb. Najdi si polozku boot v biose a zvol HDD. Pripadne by som pre istotu vymenil baterku na MoBo, predsa len je to starsia doska a moze ak ma slabu baterku "zabudat" nastavenia.
nastavil som bootovanie z HDD (baterku som nemenil, pretoze ak by bola zla, mal by som tam stale zly cas a cas je OK, takze cmos je napajana vkuse), ale stale vypise to co som napisal vyssie
Tak problem vyrieseny. SAFEPOST je defaultne enabled a teraz som prepol na disabled (zatial to funguje)