ACER Aspire 3003WLM - velmi divne chovanie
Zdravim,
parametre : Mobile Sempron 3000+ 1800MHz...
256MB ddr
60GB HDD
mam dlhsie uvedeny notebook... Nedavno sa zacal spravat podivne... Pri starte (na obrazovke logovani na ucet do Windows XP Home) akoby zamrzol... on pracuje, ale akoby procesor isiel na 100MHz ... reaguje, ale pomaly, s oneskorenim snad 15-20 sekund (niekedy aj viac...)...
Neviem, skusil som preinstalovat cely system, nepomohlo (pritom instalacia nebola spomalena, len ked uz malo byt hotovo - zrazu nastal problem...).
Tak som notebook nacas odlozil (mam iny, toto je stara herka)... asi po 2 mesiacoch ho zapnem a cudujsa svete - funguje OK. asi 3 hodinky.... potom sa to zacalo znova... po restarte znova spomaleny...
Prosim, poradte, ako a kde hladat zradu ???
dakujem, Jaro
Re: ACER Aspire 3003WLM - velmi divne chovanie
Upadnul chladič z procesoru nebo něco podobnýho, rozdělal bych to a vyčistil/prohlídnul, případně i vyměnil pastu na cpu/gk.
Alebo chladic zapchaty prachom.
tak... skusit prepastovat...
Notebook som mal otvoreny a chladice som vycistil od prachu (stetec+vysavac) avsak nemal som zatial odvahu prepastovavat ich... Vycistenie nepomohlo...
Tiez som si vsimol, ze chladic na grafike (notebook je SIS chipset) je pasivny (nieje pripojeny cez heatpipe s aktivnym vetrakom, ako som to videl u inych notebookov) a je aj cca 5min. po vypnuti notebooku dost horuci...
inaq aktivny ventilator sa toci...
Tak zrejme najdena pricina tejto zahady - Aktivny ventilator, co ma zabezpecovat chladenie heatpipe od CPU sa sam zastavuje.... proste sa toci a prestane... niekedy sa zase rozbehne/nekedy ne...
Vyskusal som kontakty - nepomohlo. neviete, kde sa da zohnat-kupit akktivny ventilator na tento typ notebooku ??? (pasiv na procaku aj heatpipe ne, len ten ventilator...)... dakujem
takze este skusim premerat konektor aktivneho vetraka... Dufam, ze to bude OK a ze problem bude vo vetraku... Mal som ho vybrany - opisal som si typ... Hladal som na nete, ale ani na SK ani na CZ strankach som taky typ vetraku nenasiel a na zahranicnych strankach zan chcu 45€ - cio sa mi zda dost vela.
Tazke otazka : poradte stranku, kde sa daju kupit vetraky na notebooky ???
pripadne ako zbastlit nejaky taky ventilator ???
vdaka za odpovede...