Postřehy-260 GTX Gigabyte-kolísáná fps
Před týdnem jsem začal pozorovat rúzné problémy v COD5,Crysis apod.
Zkoušel jsem ovladače,bios,kokal jsem na teploty,výkon v 3D Marku kolísal i o 2tis bodú...už jsem se viděl na reklamaci a karat už byla venku,nedalo mi to a ještě jsem kartu vrátil a hle najednou bylo vše OK....po dvou dnech nastal stejný problém,kartu jsem vytáhnul a vrazil zpět...a v poho:) mé podezření se zaměřilo na PCI-e slot...po vyčištění PCI-e slotu už je vše v pořádku.Docela mě dostalo že karta běžela ale vliv byl poze na výkon,další příznak byl že po zapnutí byla tma a monitor se zapnul až ve voknech.
Takže pokud se vám se.e 260GTX podobným zpúsobem zkuste třeba toto.
Re: Postřehy-260 GTX Gigabyte-kolísáná fps
Je to celkem logický, špína ve slotu mohla způsobit přepnutí karty do PCI-E 4x, někdy i 1x. Když máš PCI-E4x slot a dáš tam GTX260, fungovat bude, ale hold jsou tam limity.
Na PCI-E 1x normálně nefunguje, protože tam chybí napájení, ale v tvém případě se asi jednalo jen o špinavé datové piny, takže napájení tam bylo a karta mohla jet i v režimu 1x.
Heh, kdyby někdo chtěl jakoukoliv PCI-E 16x kartu provozovat v 1x slotu (u low endu by se to mohlo hodit). Stačí provést malou úpravičku:
http://lh3.ggpht.com/_5okkstBuUdc/R9...0/DSCF0356.JPG