-
Taktovaní AMD Athlon XP2200+ problem
Zdarvým
Mám AMD Athlon XP 2200+
Desku MSI KT6V
a RAMku A-DATA 512 MB (400, 3.0)
A ted k problemu...
Nemohu do procesoru dostat skutecny tak tak aby byl na 1.8 GHz
Myslim si ze to je RAMkou, protoze nevykazuje takove parametry jake by mela.(v programu CPU-Z)
A to ze latence je na 2.5 a ne na 3.0...Frekvence neni tak jak by mela byt..proste vsechno spatne...
At uz v biosu necham vse u ramky na auto nebo nastavim rucne..proste jakmile dam u CPU takt vic jak 120 tak už pc nenabehne....myslím si ze to je ramkou..poradte nekdo ......:(
-
Re: Taktovaní AMD Athlon XP2200+ problem
Jestli to neni tim, ze deska nema oddelenou frekvenci PCI a FSB (via chipset). Takze 120fsb nemusi zvladat radice.
Nastav 133.
-
Paměť dej ručně na 266mhz pokud je FSB 133. 333 pokud je 166. K7 architektura stejně víc neprotlačí a synchro režim je tam nejrychlejší.
-
ne ne....stale nic...proste jakmile prelezu u CPU FSB CLOCK vic jak 120..at už jen 121...tak už to nenabehne....:(
-
A primo 133 si nastavoval? Zkus taky nastavit co nejniz nasobic pameti.
-
to jsem zkousel....primo 133. U ramky vsechno mozný..snad vsechny kombinace ....jen mi prijde divny ze na ramce je latence 3 a CPUZ ukazuje 2.5....je to shit ramka jesti to nebude ono....ze to nezvlada....
-
Zkontroluj jestli mas Frequency/Voltage Control - Dynamic Overclocking nastaveny Disabled
Pokud muzes tak opis napeti z PC Health Status a napis to sem.
-
tak u toho DYNAMIC OVERCLOCKING mam nastaveno disable takze tim to asi nebude a to PC HEALT STATUS :
Chassis Intrusion Disabled
CPU TEMPERATURE 46 C / 144 F
SYSTEM TEMPERATURE 38 C / 100 F
Vcore 1.600 V
+5.0 V 5.113 V
+12.0 V 11.802 V
-12.0 V -11.661 V
-5.0 V -5.026 V
+5 V SB 4.896 V
(rychlosti vetraku snad psat nemusim)
-
nebyl na kt6ce nahodou nejaky dip/switch prepinac 100/133?
-
Skusal si tu ram v jednom aj druhom slote? Nemas moznost si pozicat na skusku inu ram?
edit: mISHA myslim ze nie, uz taham manual..
edit: tak netaham http://www.msi.com/index.php?func=do...08&type=manual MSI...
-
switch tam nikde neni...už sem ho hledal..ramku sem skousel jak v 1 tak v druhem slote a porad stejny vysledky....pokusim se sehnat nejakou lepsi ramku...na pujceni...ale porad si myslim ze je todle proste shit a nezvlada to ..
-
Nemusi to byt shit, moze to byt nekompatibilita s MoBo. Raz som mal doma Mushkiny tusim 500MHz a v MSI doske ani neprdli. Mohol by si este skusit zvysit napatie jak ramkam, tak procaku, ci nahodou na tej starsej doske uz nevyschynaju kondiky. Predpokladam, ze casovanie do pomala si nastavoval vsetky polozky, nie len CL. Mrkni aj na cpu, ci neni z neho odstiepene, aj takeho kriplika som mal co 100 fsb a dalej ani chlp. V akejkolvek doske a s roznymi ram.
-
Uvidím skusím to ...kdybych nekde sehnal alespon nejakou kingstonku ramku na pujceni a mohl vyzkouset...napeti už jsem zvisoval..ale nechci tomu AMDcku nejak moc nakladat...
-
Citace:
Původně odeslal
jarhru
...napeti už jsem zvisoval..ale nechci tomu AMDcku nejak moc nakladat...
Klidně můžeš, tyhle procesory snesou překvapivě hodně. Jen dej bacha na teplotu, protože to pak strašně peče.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Klidně můžeš, tyhle procesory snesou překvapivě hodně. Jen dej bacha na teplotu, protože to pak strašně peče.
Jo neboj to se mi už stalo u semprona..ta černá nálepka s udajema už nebyla..vyparila se :-D do kolika voltu mužu tak jit ?? kdyz je ted na 1.6 V ???
-
To bude zřejmě tbred, viděl bych to tak na 1.9 max., ale musíš to dobře chladit. :)
-
Toho se prave bojim..ted je nanem 45 C ...mam tam trochu vetsi chladic....uvidim jak to pujde ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
jarhru
Toho se prave bojim..ted je nanem 45 C ...mam tam trochu vetsi chladic....uvidim jak to pujde ;-)
45 v zátěži je v pohodě. U tohohle starýho CPU bych to viděl tak 60-65st. v zátěži, ostatně čím líp budeš chladit, tím bude spolehlivější...
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
45 v zátěži je v pohodě. U tohohle starýho CPU bych to viděl tak 60-65st. v zátěži, ostatně čím líp budeš chladit, tím bude spolehlivější...
OK zejtra otestuji a dam vedet výsledek ;-) zatim vsem dekuji...
-
So stock chladicom je u mna naozaj decentny strop 1,75V. Netrapim procaky. Pokial by bol ten cpu fyzicky poskodeny ziadne Vcore mu nepomoze.
-
U mýho Durexu se Spire Whisperrockem IV a Windtunelem, je max uchladitelne cca 1,85V, pak už to peče jak sfiň. Těch 1,75V je tak provozní ideál, aby do toho člověk nemusel často lézt, čistit od prachu a hlídat teploty.
-
Tek ted jsem to zkousel..tri 256sky sem tu prohazel...a 128cku a nic....porad stejny vysledky at pridavam napeti na procíku i na ramkach..nic proste...už nevim..musi bejt snad neco blbe nastaveny v biosu bo nevim....
-
Tak je to tam..zvedl sem napeti u CPU i u RAM cpu na 1.7 V a ram na 2.7 V a u ramky sem nastavlil ty nejvetsi hodnoty co sli....a slapeto...sice to vubec nechapu ale jde to :-D zalzi jak dlouho...procesor na 1,8 GHz a teplota 43 C....
-
Gratulujem :). Teraz by si mal skusit pre zmenu znizovat, vzdy len jednu polozku, nie viac naraz, aby si zistil v com presne je problem.
-
Nu kdyz jsem jen zvedl vše u ramky a napeti na ram a na cpu jsem nechal na základu..tak to sice bezelo...ale pri zatezi kdyz sem treba spustil hru..tak se mi treba po pul hodine hraní sekl obraz a konec...takze sem u CPU musel z 1.6 V zvednout na 1.75 V a RAM z 2.6 V na 2.7 V a drzí to...jen bych potreboval zkusit nejak to zatizit...ale nece se mi to zkouset temi programy...nerad bych to spálil :D i když je to v podstate šrot....