Biostar TA690G AM2 - restartovani pc, chyby v pametich -> spatna deska?
Potrebuju nutne poradit! Ten problem s casem se nejak sam vyresil ..... ale mam s touto desko jine problemy. Nejdrive obcas nesel internet, nebo sel a pak najednou prestal fungovat. Protoze IP dostavam pres DHCP, zkousle jsem ho obnovit ... zkousel jsem i restartovat sit, ale pomahal pouze restart PC a to jen obcas. Pak se pridal problem, ze pri nabihani WIN XP Prof se PC automaticky restartoval jen tak z niceho nic, ale sem tam to nabehlo i bez problemu. Rikal jsem si, ze je cas reinstalovat system, ale problemy pretrvavaji i na nove instalaci. Navic pri stahovani se me mnohokrat soubor nestahne cely, hodi to chybu a musim ho stahnout znovu.
Zkousel jem otestovat pameti memtestem, ktery spousti sama deska a ten me vyhodil v pametich (2x512 A-DATA 800Mhz, 2x1024 Transcend 800Mhz) mrte chyb, ale na mem druhem PC memtest nevyhodi chybu ani jednu :?
Sestava je:
Athlon 64 LE-1620 2400Mhz (netaktovano), BIOSTAR TA690G AM2 (int. grafika), 2x512 A-DATA 800Mhz, 2x1024 Transcend 800Mhz, Samsung 200g sata II, Windows XP Professional SP3.
Re: Biostar TA690G AM2 - restartovani pc, chyby v pametich -> spatna deska?
podle mě nekompatibilita pamětí - vyhoď jeden pár pamětí a otestuj znova, totéž s druhým párem.
Aspoň v jednom případě by to mělo jet ok, v podstatě už sis odpověděl sám viz "mrtě chyb".
Taky by nezaškodilo otevřít manuál a přečíst si jaké kombinace pamětí jsou povolené.
Tohle jsem uz davno udelal. ;-) Ty pameti v te desve bezeli temer rok OK!
zkousel jsem i update BIOSu a i kdyz to probehlo uspesne tak v hlavnim menu se me to po vyberu jakekoliv polzky seklo a musel jsem PC resetovat.... tak jsem tam vratil BIOS puvodni a delalo to totez, ale divne je, ze po nekolika zapnutich a vypnutich to najednou zase slo
Přidat na pamětech napětí jsi zkoušel?
Zacal by som tym, ze by som o chlp zvysil napatie vsetkym komponentom, cpu, gpu, chipset, ram. Ak by pomohlo, tak vylucovacou metodou zistis co potrebuje viac stavy. Ak to mas ako HTPC s minimalnym ofukom tak by som sa nedivil keby boli niektore kondiky nacate, vtedy by vyssie napatie mohlo pomoct k stabilite a naslednej reklamacke predpokladam.
V prvom rade by som ale vycistil sloty ramiek (najlepsie povysavat) aj kontakty ramiek (ja mam este stare zasoby Kontoxu). Potom este po osadeni modulu s nim mierne pokyvam, kontakty si lepsie sadnu v pripade nejakej necistoty alebo slabeho pritlaku (vady). Par krat mi taka malickost pomohla.
Zkousel jsem zvedat napeti jak na pametich, NB/SB, HT, tak i na procesoru, ale bezezmeny.
Citace:
Původně odeslal
howkey
zkousel jsem i update BIOSu a i kdyz to probehlo uspesne tak v hlavnim menu se me to po vyberu jakekoliv polzky seklo a musel jsem PC resetovat.... tak jsem tam vratil BIOS puvodni a delalo to totez, ale divne je, ze po nekolika zapnutich a vypnutich to najednou zase slo
Pokud těch několik zapnutí / vypnutí následuje hned po sobě (tedy, že se PC trochu ohřeje) tak by to opravdu mohly být ty kondenzátory jak píše Amok.
Jinak komplet rozebrat na komponenty a zase složit (možná je to fakt někde "zaprášený") v úplně minimální konfiguraci deska, cpu, jedna paměť a grafárna, pak zkus ten memory test pustit znova a uvidíš co to udělá, pokud to nepujde tak to vidím na mrtvou desku (nebo kondenzátory na ní).
Pripadne aj nejaky studak na MoBo -> reklamacia.
Ako pise vendiik. Rozobrat, jeden modul postupne vo vsetkych slotoch, prip. potom druhy modul a keby si mal moznost tak este pre uplnu istotu nejaku inu ramku. To su asi posledne moznosti, este ma napada zdroj, ten si nenapisal, ale ked uz to budes mat vonku nebolo by od veci skusit to aj s inym.
Zdroj je Fortron 300W ...nevim ted presne oznaceni, ale neni tam nic co by melo nejakmoc zrat ;-) Zkusim si s tim jeste nejak pohrat a napisu co a jak.
Ako to dopadlo, nieco si poriesil?