(drátová) myš k notebooku
ahoj všem,
prosím o vaše rady/názory na myši s krátkym ocáskem :)
potřebuju myš k Macbooku pro občasnou praci v Logicu, která má krátkej "drát" (aby po stole nebyl metr zbytecneho kabelu), neni od Microsoft, neni to typická notebooková minimyš z který bolí ruce a je levná (právě proto,že ji budu používat jen občas).
bezdrátovou myš jsem zavrh práve kvuli cene. nechci usb prijímač, který trčí z booka a BT myš je drahá. navíc kdyz pracuju na booku, tak u něj sedim (nemam externí LCD), takže mě drát neomezuje...
potřebuju co nejlepší sensor (takže asi laser). mám stůl z mléčného skla a nejsem si jistý zda bude myš na tomto povrchu fungovat. máte s tímto podladem nekdo zkušenosti? mam se smířit s tím, že budu potřebovat podložku?
logitech myši vypadají fajn a líbí se mi i mighty mouse od Apple, tak veřím, že mi dáte vaše tipy :-)
predem dík...
Re: (drátová) myš k notebooku
tak asi koupim tu mighty mouse od applu no :-)
Viděl jsem bezdrátového Logitecha, kterému kouká z USB portu jen cca 4-5mm caplík, který nemusíš ani vyndávat, když dáváš noťas do tašky.
Laser a sklo - laser bere jemnější rastr než klasická optika a také se odráží až od pevné překážky (čili od toho, co bude pod sklem). Pokud je to jen sklo a pod ním nic není, tak taky nemusí šlapat.
Pro klasickou optiku jako podložka zvítězila A4 obyčejného papíru.
Dlouho jsem jel na MX510 - mám velkou ruku a potřebuji prostě velkou myš, je to klasická optika, ale na stole s umělým povrchem (dýha - napodobenina dřeva) se občas stane, že uskočí, tak jsem hledal drátovou (kvůli nabíjení a hmotnosti), laserovou (netrpí skoky na umělém povrchu) podobné velikosti a vyhrála G5.
nejspis mysliš V550 od Logitechu. ta vypadá fajn, ale také nechci težkou (tj. bezdratovou) myš.
sehnal jsem na aukru Apple Mighty Mouse Wired za 650Kč, u applu stoji 1600Kč, což je samozrejmě přestřelený. až mi myš dorazí, tak napíšu jak funguje na té skleněné desce.
jj, podle toho označení ten malý bazmek na to vypadá - Logitech V550.
jj, ale třeba ja bych ten usb prijimac stejne vyndaval, protoze budu myš použivat méně... ted jsem jen na touchpadu a jsem na to zvyklej, ale na photoshop atd. je myš samozrejme nutností.
takhle nebudu muset resit baterie a hledat usb :) nekdy je ten drat stejně nej :)
tak jen pro info - ani laserová myš od applu na sklenenem stole nefrčí :)
Paolo: ano :)
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Laser a sklo - laser bere jemnější rastr než klasická optika a také se odráží až od pevné překážky (čili od toho, co bude pod sklem). Pokud je to jen sklo a pod ním nic není, tak taky nemusí šlapat.
Čili se můj předpoklad potvrdil...