[PHP] - free enkoder/obfuscator
Nechci dat z ruky vytvoreny kod, rad bych ho nejak zaobfuskoval. Nechci to zatim delat zend encoderem, nakolik to stoji dolary. Hledam tedy enkoder/obfucator, ktery zvladne:
1/ php5,
2/ autoloading reseny pres jmena souboru, tj kazda trida v jinem souboru, a to v ruznych adresarich po serveru.
3/ bude zdarma, a to i pro komercni pouziti.
[EDIT] 4/ - aby to bezelo na serveru, ktery neni muj, tj pokudmozno se standardni vybavou, a nemusel jsem znasilnovat admina k instalaci cehokoliv.
Hledal jsem, googlil, nasel jsem leccos, zkusil jsem leccos, vesmes to bylo vhodny tak na splacaniny typu <html><head></head><body><?kod;?>....</body></html>.
zna nekdo realne pouzitelne reseni pro uvedene pozadavky?
zkousel jsem neuspesne:
POBS - php obfuscator - http://www.raizlabs.com/software/phpobfuscator/
turck mmcache - http://turck-mmcache.sourceforge.net/index_old.html
e accelerator - http://eaccelerator.net/
a nejaky online sluzby
Re: [PHP] - free enkoder/obfuscator
Co se nelíbilo na eAcceleratoru? něco na jeho způsob je APC, nebo co zkusit php_strip_whitespace (ale dá se samozřejmě nějakým formátovačem kódu uvést do čitelného stavu, takže asi na nic).
Jedna vec, kterou jsem opomnel napsat do prvniho postu (doplnim) - ten server na ktery to chci vystavit neni muj, takze dostat tam eaccelererator znamena znasilnit k tomu administratora.
Sleduju to APC, umi to opravdu to co potrebuju? Nejsem z toho manualu moc moudrej, jestli zkompilovany php soubor spustim i na serveru bez apc.
Citace:
Původně odeslal
KtK
Sleduju to APC, umi to opravdu to co potrebuju? Nejsem z toho manualu moc moudrej, jestli zkompilovany php soubor spustim i na serveru bez apc.
Aha koukám že tam přibyl/nebo jsem přehlídl bod 4, bohužel nespustíš, podle mě to bez rozšíření do PHP nepůjde, protože tam není možnost jak vykonat už nějak zkompilovaný skript.
No doplnil jsem to tam az potom.
Nicmene kdyby se mi povedlo admina znasilnit na to apc (to by snad slo, nakolik je to soucasti pearu, a instalace je na 3 prikazy), mas s tim nejakou zkusenost? Fakt z toho manualu nejsem uplne moudrej - neni mi z toho uplne jasny, ze by slo na server umistit _POUZE_ zkompilovany kod.
Citace:
Původně odeslal
KtK
No doplnil jsem to tam az potom.
Nicmene kdyby se mi povedlo admina znasilnit na to apc (to by snad slo, nakolik je to soucasti pearu, a instalace je na 3 prikazy), mas s tim nejakou zkusenost? Fakt z toho manualu nejsem uplne moudrej - neni mi z toho uplne jasny, ze by slo na server umistit _POUZE_ zkompilovany kod.
Pravda APC na rozdíl od bcompileru, eAcceleratoru neumí výsledný bytecode uložit do souboru, takže taky nic…
koukam ten bcompiler je taky v pearu, sice v beta verzi, ale zkusil jsem a zda se ze to funguje. Zkusim to s nim, snad toho admina znasilnim.
Diky, K+ te nemine!
bcompilerem jsem zkousel kompilovat i docela rozsahly projekty. Jediny problem byl v nepodporovane magicke metode __toString - tu jsem musel rucne volat - a pak jeste nejaky hrani s cestama do includu, ale nic, co by se nedalo za chvili vyresit. Jo a jeste hlasil warning, kdyz se includoval prazdny soubor. Bylo to ale loni v srpnu, nevim, jestli od te doby vysel novy bcompiler. Kazdopadne ho muzu vrele doporucit.
Jen co se nasazeni na hostinzich tyce, tak jsem se na par mistech ptal a vzdycky jen, ze ho nemaji / neplanujou / nenainstalujou.
Jeste dodam, ze na pohodlnou kompilaci celeho projektu se da pouzit bencoder.
Tak jsem to zkousel rozjet u sebe na serveru, a musim rict, ze jsem teda dlouho dlouho ladil, a stejne to neklaplo :/
mam soubor s tridou A:
Kód:
<?php
class A extends B {
... kod ...
}
Kdyz je to bezny php kod, tak to funguje v pohode, ale jakmile ho zakoduju, tak smitec, vidim bilou stranku. A chcipne to podle vseho ve chvili, kdy to parsuje telo tridy A. Mam tam logovani toho co dela autoload, a rika zhruba toto:
1/ hledam tridu A
2/ oteviram soubor A.php
3/ hledam tridu B
4/ oteviram soubor B.php
5/ probehl require souboru B.php.
=>A tady to spadne, a nevidim nic.
Tj predpokladam, ze behem nacitani samotne tridy A, aniz by se cokoliv z ni vykonalo, to z nejakyho duvou spadne.
Setkal se s tim nekdo? Kdyz je trida A nezakodovana, je to ok.
Spadne? jakože PHP končí na SEGFAULT nebo jen vypíše nějakou chybu? ono to vypadá že bcompiler je mrtvej, poslední verze je z roku 2006 :-( a jsou tam celkem zásadní bugy, doporučuji spíš ten eAccelerator (když už toho admina dokopeš k tomu bcompileru neměl by to být problém?).
No je to cim dal tim zajimavejsi.
Kód:
PHP Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 1097297968 bytes) in /var/www/....php on line 2, )
- na radku dva nezkompilovaneho souboru je "class E extends B {". nic vic. Na co probuh potrebuje 1G pameti???
Nicmene doslo k restartu serveru, celeho, a dneska to celkem lita bezchybne, tak uvidime, mam teda nektery tridy jeste nezkompilovany, zkusim to postupne zkompilovat, a uvidime.
Citace:
Původně odeslal
KtK
No je to cim dal tim zajimavejsi.
- na radku dva nezkompilovaneho souboru je "class E extends B {". nic vic. Na co probuh potrebuje 1G pameti???
Nicmene doslo k restartu serveru, celeho, a dneska to celkem lita bezchybne, tak uvidime, mam teda nektery tridy jeste nezkompilovany, zkusim to postupne zkompilovat, a uvidime.
Tahle chyba Ti bohužel nic neřekne ... Mně např. vyskakovala na nesmyslném místě a byl to problém se serializací do session. Kolegovi vyskakovala na neexistujícím řádku a byl to zase úplně jiný problém.