Stativ Velbon SHERPA 803R
Zdravím vsechny odborniky potreboval bych koupit stativ a fakt si nevim rady nasel jsem 803R ale fakt nevim ... fotim obcas krajiny a chtel bych neco sfotit i pri seru a nechci do toho davat nejaky velky prachy. poradte prosim.
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p103...3r-stativ-akce
Re: Stativ Velbon SHERPA 803R
tento stativ mam takze mozem par postrehov
hlava nie je nieco super moc extra, ked na nu dam a700 s gripom a sigmu 10-20 tak to napr pri otoceni "nastojato" nedrzi najlepsie, treba to fakt poriadne pritiahnut... takisto sa neda panoramaticky tocit horizontalne bez povolenia, aj ked toto riesim tak ze povolim stredny stlpik (nemozem potom fotit s povytiahnutym)
nohy sa nedaju uplne roztiahnut (teraz nemyslim rozlozit na dlzku ale roztiahnut smerom od stredovej tyce|, ani aretovat toto roztiahnutie, a teraz sa mi troska povolili tak ked pridem zajtra domov musim ich skusit utiahnut imbusakom aby drzali pevnejsie, myslim ze tym sa problem vyriesi
rychloupinacia dosticka je dost velka, napr na mojej a700 bez gripu ak upevnim dosticku tak nemozem otvorit dvierka pre baterku :) a taky ten "srobovacik" ktorym sa srob na Rupinacej dosticke dotahuje som stratil pri prvom outdoor pouziti, kedze som si myslel ze tam bude drzat pevnejsie, avsak vyrobil som si nieco podobne z hlinikovych plieskov takze no problemo, treba si na to potom davat pozor a odlozit si to bokom :)
ja som ten stativ kupil za symbolicku cenu z velkoskladu takze som s nim spokojny, nechcel som do toho vrazat prachy kedze tak casto s nim nefotim a velke skla zatial nemam :) pre a700 a polkilove sklo je v pohode pevny, mozno hlava by nezaskodila casom vymenit za nejaku lepsiu (ale tym padom aj odost drahsiu|, uvidime ak kupim nejake 70-200/2.8 sklo ...
hm super diky za postrehy .... nema nekdo z Vas nejky cenove podobny stativ s kterym by byl treba nad miru spokojeny ? :) ty nohy ze nemaji vzpernou tyc jsem si nevsiml a hlava nevim zdali by lepsi sluzbu nesplnila nejaka tricestna hlava nez zakladni kulova ...
co je vzperna tyc? :)
ja som predtym mal stativ s klasickou 3d hlavou ale to neprekusnem, gulova hlava je ovela praktickejsia akurat ze na fotenie panoram to zrovna nie je najlepsie ... ale da sa to (ostatne dnes nie je casto problem odfotit panoramu kludne aj z ruky s dostatocnym presahom, soft urobi svoju pracu za pouzivatela)
Citace:
Původně odeslal
ICE29
co je vzperna tyc? :)
ja som predtym mal stativ s klasickou 3d hlavou ale to neprekusnem, gulova hlava je ovela praktickejsia akurat ze na fotenie panoram to zrovna nie je najlepsie ... ale da sa to (ostatne dnes nie je casto problem odfotit panoramu kludne aj z ruky s dostatocnym presahom, soft urobi svoju pracu za pouzivatela)
Aretace roztahnuti nohou :)
Pár lidí co znám je spokojeno se stativy Benro (tuším čínský výrobce s dobrým poměrem cena / výkon), konkrétně s tímto setem:
http://www.oehling.cz/inshop/stativy...d-298032].html
A přiznám se, že o něm také uvažuji :p akorát na moji výšku je trošku menší. Co je třeba dokoupit (je-li nutné), jsou hroty.
Citace:
Původně odeslal
meteor
Pár lidí co znám je spokojeno se stativy Benro (tuším čínský výrobce s dobrým poměrem cena / výkon), konkrétně s tímto setem:
http://www.oehling.cz/inshop/stativy...d-298032].html
A přiznám se, že o něm také uvažuji :p akorát na moji výšku je trošku menší. Co je třeba dokoupit (je-li nutné), jsou hroty.
škoda jen že nemá kulovou hlavu :( a výška je opravdu malá
co říkáte na todlenc http://eshop.photorevue.cz/stativy/m...rob-ma-486rc2/
No ta výška taky nic moc :p
Možná by nebylo od věci napsat, kolik Kč max jsi ochoten investovat. To mi už přijde zajímavější koupit tohle Gitzo, které ti IMHO vydrží celý život, a k němu si dokoupit (třeba i jetou) hlavu. I maximální výška 164cm mi přijde na krajinky lepší, aby záda nebolela :-)
Citace:
Původně odeslal
meteor
No ta výška taky nic moc :p
Možná by nebylo od věci napsat, kolik Kč max jsi ochoten investovat. To mi už přijde zajímavější koupit tohle
Gitzo, které ti IMHO vydrží celý život, a k němu si dokoupit (třeba i jetou) hlavu. I maximální výška 164cm mi přijde na krajinky lepší, aby záda nebolela :-)
taky jsem se na nej dival ale kurna to jsou nohy za 5 a k tomu tak hlavu za 3 a jsem na 8 :( to uz je asi dost ...
Mam predstavu tak nejlepe do 5-6tis
Tak co, už jsi něco pořídil?
Já začínám taky přemýšlet o nějakém univerzálním stativu a docela mě zaujal tento set od Manfrotta:
http://www.oehling.cz/inshop/stativy...rob-ma-808rc4-[id-214502].html
jj koupil jsem 803R a muzu vrele doporucit alspon tedy pro mne skvely stativ ... kulova hlava , taska na prenaseni , klip na uchyceni ke stolu ,2vodovahy , velka desticka na uchyceni , je lehky pevny a dobre skladny a ta cena 2990,- no uzas.
Samo jsem zjistil i jednu vadu a to pri foceni makra kdyz potrebuju trochu dolu tato cenova kategoriie hlavy neni tak presna musim si s tim trochu hrat - /myslim tim inscenovane makro doma ve vysce stolu/
Vřele doporučuji podívat se na http://www.fotofilter.cz/k39-stativy-giottos/ a vybrat něco od Giottosu - kvalita nohou i hlav je málo kompromisní (imho rozhodně lepší než odpovídající Velbon či Manfrotto) a ceny velmi rozumné. Používám Giottosy už mnoho let a nemohu si stěžovat.
2 jan555: díky za tip na Giottos (k+), i podle této diskuse musí být tyto stativy super :-)
Nakonec budu pořizovat stativ Giottos 3361B + kulová hlava Cullman Magnesit 25Nm nebo Giottos 1301, ale to už je jen detail.
EDIT: tak jsem nakonec vzal komplet od Giottosu (Giotta?), hlava Giottos 1301 s rychloupínací destičkou 621 (pro makro).
EDIT2: takže komplet už je doma (no, zatím v práci :-)) - krom překvapivé rychlosti dodání a možnosti výběru dopravce (zdarma) jsem byl překvapen ochotou a aktivitou prodejce směrem ke mně, na tohle není člověk v těchto končinách zvyklý :p