Zvlastni chovani stranek u lokalniho ISP - update
Cim muze byt zpusobeno, ze kdyz jsem doma v Hodonine tak mi napr. pri strance lost.cz nabehne jeji verze z roku 2007 kdy byla hacknuta a byl tam napis Fuck-off, s tim stejnym pc mi to v Brne nedela. Jednou jsem mel dokonce jednu stranku zobrazenou v Brne a Hodonine s ruznymi styly ale s aktualnimi daty...
Re: Zvlastni chovani stranek u lokalniho ISP
A co DNS zaznamy, su rovnake ?
Nepouziva nejaku proxy ten lokalny ? Skus pozret nejake stranky ktore ti z requestu vytiahnu data o prehliadaci/PC co sa na ne pripaja a porovnaj...
Má pravdu ten chlapec... ;)
Když dáš PING www.lost.cz tak to napíše jakou IP adresu v Brně a jakou v Hodoníně?
Druhou možností by mohla být reverzní nebo transparentní proxy (webového obsahu) toho Hodonínského providera.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Má pravdu ten chlapec... ;)
Když dáš PING
www.lost.cz tak to napíše jakou IP adresu v Brně a jakou v Hodoníně?
Druhou možností by mohla být reverzní nebo transparentní proxy (webového obsahu) toho Hodonínského providera.
Zjistim zitra, ale panove, kamarad co bydli nedaleko, tak mu ta stranka normalne najede. :o Provider stejny
Tak ak sa ti stym chce hrat sprav packet capture toho jedneho HTTP requestu, napr cez http://www.wireshark.org/
To pripojenie doma je priamy ethernet ?
Este taka otazka, pouzivas rovnaky fzicky interface pri oboch pripojeniach ? Tj ci nestriedas wifi a ethernet.
Nejak ma nic nenapada, ale je to zaujimave.
Tak uz jsem se k tomu konecne dostal, v Brne mi Wireshark vyhazuje krasnou tabulku, ale podivejte co mi to vyhazuje v Hodonine:
http://img26.imageshack.us/img26/2233/fgu.th.jpg
IP adresu dostává stejnou, je mě zaráží dvě věci:
1. proč se po sekundě ptá DNS na ten samý A záznam (www.lost.cz), když Widle mají keš.
2. proč je v těch odchozích TCP requestech [CHECKSUM INCORRECT].
Možná už je to tím, že mám teď už příliš nízkou hladinu krve v alkoholu :p
1.) To neviem, ale prvu odpoved z DNSka si overuje na Opera Fraud Protection sajte. Mozno ze to nejak ovplyvnuje. Aj tak by som tu ficuru vypol, lebo pokial vies kam lezies tak moc toho nechyti :D
2.) Skor by som povedal, ze zaujimavy je paket 22. Neviem preco mu da redirect na www.lost.cz/fuckoff.asp
Skus sem hodit obsah toho paketu...
Citace:
Původně odeslal
puki
1.) To neviem, ale prvu odpoved z DNSka si overuje na Opera Fraud Protection sajte. Mozno ze to nejak ovplyvnuje. Aj tak by som tu ficuru vypol, lebo pokial vies kam lezies tak moc toho nechyti :D
2.) Skor by som povedal, ze zaujimavy je paket 22. Neviem preco mu da redirect na
www.lost.cz/fuckoff.asp
Skus sem hodit obsah toho paketu...
Tady:
http://img196.imageshack.us/img196/9201/fdga.th.jpg
Mimochodem dela to i v XP i ve Vistach na dvou ruznych PC. Jo a dela to i v IE, takze to neni jen v Opere.
ako vravim, ono to vyzera, ze redirect na tu stranku posiela priamo server
Ked si dam www.lost.cz/fuckoff.asp tak tiez vidim nieco 'cudne' ;)
Ale preco, to netusim, na sietovej urovni to vyzera byt v pohode. Dokonca odpoved pride od tej IPcky co vracia DNS ako www.lost.cz
Skus napisat adminovi, ak by ta stranka nemala plnit nejaky ucel tak ju tam nenechava :)
Citace:
Původně odeslal
Paolo
IP adresu dostává stejnou, je mě zaráží dvě věci:
1. proč se po sekundě ptá DNS na ten samý A záznam (
www.lost.cz), když Widle mají keš.
2. proč je v těch odchozích TCP requestech [CHECKSUM INCORRECT].
Možná už je to tím, že mám teď už příliš nízkou hladinu krve v alkoholu :p
Ten nespravny checksum je dany tim, ze se pouziva TCP checksum offloading, to znamena, ze tcp checksum nepocita operacni system a cpu, ale prenechava to sitovce, ktera ma na to patricne obvody. Diky tomu v moment zachyceni toho packetu jeste checksum neni spocitan a ukazuje se tedy jako nespravny, checksum se pocita az pozdeji, kdy packet skutecne dojde na sitovku k odeslani.
Udělej i dump z druhého připojení, ať se to dá porovnat. Nejlépe, když nastavíš velikost zachytávaného paketu na max (1.5kB) a pak oba dumpy přiložíš jako soubor - ne jako obrázek.
Jedna idea je:
- protože z obou míst jsi odkazován na stejný server, tak předpokládám, že provozovatel serveru limituje připojení k serveru jen na skupinu IP adres (např. jen pro ČR) a má tam drobnou chybku v tom, že rozsah, který máš v Hodoníně není zařazen mezi povolené (a proto tě přesměruje na fuckoff).