Výpadky WiFi - kde je chyba
Ahoj,
před časem jsem u známého instaloval router TP-LINK (TL-WR841ND), aby měl připojení na NB. Poslední dobou se mu ale spojení rozpadá náhodně několikrát za den. Tvrdí mi, že na straně NB chyba být nemůže, když na veřejných hot-spotech mu to nepadá.
Přemýšlím jak vyloučit chybu NB, nebo routeru bez toho abych router možná zbytečně posílal na reklamaci. Ovladače se zdají byt v pořádku (nemůže problémy způsobovat třeba jen šifrované spojení...?).
Existuje nějaká diagnostika, nebo "zátěžový test" ?
Re: Výpadky WiFi - kde je chyba
S tímhle konkrétním TP-Linkem zkušenosti nemám, ale prošlo mi rukama pár desítek TL-WR340G, TL-542G a TL-543G a měl jsem problémy pokaždé, pokud byly nastaveny na channel 2, na ostatních kanálech ok :idea:
tyhle tp linky nejsou kupodivu nejaka extra kvalita, vetsinou funguji vpohode, ale v tomto pripade to je asi jasne (vadne AP). pokud chces mit ciste svedomi, zkus jineho klienta. Dost bych se divil, kdyby to bylo napr silnym rusenim, na blizko v byte to tim vetsinou neni.
Za ty peníze ani zázraky nečekám. Ten kanál se podívám a zkusím přehodit...
Co si vzpomínám, tak v jeho bytě mi to našlo asi 6 dalších WiFi spojení, takže teoreticky tam nějaký rušení bejt může. Spíš chci vyloučit chybu na straně NB.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Spíš chci vyloučit chybu na straně NB.
Tak to jedině dalším klientem/klientama.