HALUZ: CPU nebo DESKA zlobí?
Ahoj,
uvítám jakoukoli radu či názor k problému, kdy výsledná frekvence CPU po bootu nerespektuje nastavení v BIOSu, přitom v BIOSu se jeví vše OK (nenaběhl ve fail-safe režimu). Minimálně rok sestava jela fpohodě na 300x10=3000MHz, nedávno si však začla razit svou a bez ohledu na nastavenou fsb v biosu (300, 250, 210) nabíhá jen s fsb 200 - podotýkám, že změna fsb probíhala vždy nad profilem v biosu dříve uloženým a dříve zcela funkčním :-(
CPU: E2180
PRKNO: GB P35 DS4 rev1.0, bios F9, F13
Díky za případné tipy. Paralelně budu shánět nějaký jiný CPU na test, což bude trvat dobu neboť PC je bratrovo a ten bydlí daleko :-)
Re: HALUZ: CPU nebo DESKA zlobí?
Už jsem to u jednoho GB viděl. Byla to sice 965 - DS4, ale podstatou je to stejná deska. Tam se jednalo o konflikt / chybu dual biosu. Projevovalo se to přesně tak, jak píšeš, bylo to deskou.
no presne tento problem mne nepotkal ale taky bych to tipoval spise na desku ;)
jinak v dnesni dobe neni problem sehnat neco do 775tky ne?? :)
Jednu chvíli mi blbla stará P35-DS3 rev.2. Deska vůbec nebrala změny FSB v BIOSU, ani o 1MHz, běžela vždy na 200. Nastavil jsem třeba 250 a naběhla na 200.
Chvíli jsem běžel na default, už si ale nevzpomínám jak přesně jsem dál postupoval. Zkusil jsem flashnout nejnovější BIOS, k tomu určitě nějáký reset CMOS... Vím jen že později jsem to zkusil znovu taktnout a už to zase šlo.
Pak se u desky ještě objevily další problémy s nefunkčností PCI slotů, desku jsem dal bokem, koupil novou. Dlouhou dobu mi tady ležela v krabici, teprve teď jsem ji posílal na reklamaci, ale tam jim vše fungovalo, takže nevím...
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Už jsem to u jednoho GB viděl. Byla to sice 965 - DS4, ale podstatou je to stejná deska. Tam se jednalo o konflikt / chybu dual biosu. Projevovalo se to přesně tak, jak píšeš, bylo to deskou.
A jaké bylo řešení?
Niak bohužel. Časem tam přestal fungovat druhý kanál u RAM a deska šla na reklamaci, flashe biosů nepomáhaly. Nová deska už byla ok.
Přesně tohle se mi stalo. Vyřešila to reklamace.
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Přesně tohle se mi stalo. Vyřešila to reklamace.
Octopussi, to je to prkno, co jsem tu kupoval v 03/2008 od Tebe :-D
Kdyby to bylo deskou, je na RMA šance, u CPU by to asi neprošlo.
Díky všem za postřehy, sekám karmu.
Uhh... Abych teď nevypadal jako nějakej bastard co prodává nefunkční věci!
Já tu svojí aktuální EP35-DS4 (myslím) reklamoval snad třikrát než jsem dostal bezproblémovej kus :(
zásadní problém reklamací je, že zřejmě NIKDY nedostanete nový zboží, vždycky je to nějakej zku... "repas". Už nevěřím nikomu, a každýho komu se něco podělá a není to disk nebo něco podobnýho upřímně lituju.
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Uhh... Abych teď nevypadal jako nějakej bastard co prodává nefunkční věci!
Toho se bát nemusíš, v prvním postup píšu, že vše až do nedávna šlapalo bez problémů. ;-)