Redukcia LPT na USB a tlaciaren PagePro 1100
Zdravim Vas,
kamos ma trosku problem... ma starsiu tlaciaren Minolta PagePro1100 pripojitelnu cez LPT do kompu... na ten komp ale kupil aj fiskalny modul tiez pripojitelny cez LPT... a komp ma len jeden LPT port..
Tak som mu kupil redukciu LPT2USB... po zapojeni tlaciaren zdetekovalo OK, ovladace som musel nainstalovat rucne a aj port som musel priradit rucne (USB001)...
Tlacaren sa v systeme tvari OK (ready), avsak pri tlaci je problem... Skusil som 3 verzie ovladacov :
ovladac c.1 - pri pokuse o tlac system ohlasi chybu a nic sa nevytlaci...
ovladac c.2 - vsetko zbehne OK, ziadna chyba, dokument chvilu vysi vo fronte a potom zmizne, akoby sa vytlacil, avsak nic sa nevytlaci...
ovladac c.3 - tlaciaren reaguje na tlac, ziadna chyba, avsak aj pri tlaci dokumentu na 1 stranu tlaciaren zacne tlacit donekonecna nezrozumitelne znaky (len par znakov na stranu...).
viete mi pomoct ???
OS je Windows XP PRO
Re: Redukcia LPT na USB a tlaciaren PagePro 1100
Tady by pomohl starý dobrý mechanický přepínač zařízení na PP, zkoušeli jste? Pokud jsi plzeňský nebo rokycanský, můžeš si to vyzkoušet, jeden mi tu bez užitku včetně kabelů leží.
Přehazování kabelů je nepraktické, s USB redukcemi mám špatné zkušenosti (i s redukcemi na RS232) a extra řadič paralelního portu je taky zbytečná (a hlavně drahá) sranda.
Re: Redukcia LPT na USB a tlaciaren PagePro 1100
nejaq som to cez tu redukciu rozchodil... ani neviem ako... sachoval som s portami, odinstalovaval a instaoval ovladace a zrazu HUPS a tlaci to OK... vdaka za radu...