E-MU 0404 USB - tipy, ovladače atd.
Dnes mi přišla E-MU 0404 USB na hraní :) Nemám s tou kartou žádné zkušenosti, chystám se instalovat.
Na webu mají více než rok staré ovladače (na přiloženém CD jsou dokonce ještě starší).
http://www.emu.com/support/files/dow...orm=1&File=594
Jsou ty ovladače ok? Jaké byste příp. doporučili?
Re: E-MU 0404 USB - tipy, ovladače atd.
Mam E-MU 0202, cili celkem podobne (ovladace stejne). Ovladace pouzivam ty posledni z webu. Problem neni.
Jediny problem, ktery jsem mel, byly lagy ve spojeni s aktivni wifi sitovkou Broadcom b/g na notasu. Zpusobovalo to zasekavani zvuku (asio i directsound), lupance atd. Na novem stroji s intel wifi problem neni.
Tak poslední ovladače z webu vypadají ok, s notebookem žádný problém. Jediné, co zatím neumím nastavit, je výstup spdif v běžných aplikacích ve Windows XP, což sice až tak nepotřebuju, ale hodilo by se, ještě to musím nastudovat. Ve foobaru jde spdif přes ASIO v pohodě, stačí ručně namapovat výstupní kanály.
Tak Foobar 0.9.6.5 si nepamatuje nastavení Asio - po restartu počítače jsem musel znovu nastavit výstup Asio ve foobaru. Je to sice jen pár kliknutí, ale přesto bych docela rád našel řešení.
Tady ten problém někdo podrobně popsal, ale bez řešení: http://www.hydrogenaudio.org/forums/...howtopic=62147
To mi dela taky. Zajimave, ze jen u foobaru. Ale pouzivam DirectSound vystup a neresim.
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Jediné, co zatím neumím nastavit, je výstup spdif v běžných aplikacích ve Windows XP... ve foobaru jde spdif přes ASIO v pohodě, stačí ručně namapovat výstupní kanály.
Tohle stále neumím nastavit - dig. výstup mi funguje jen ze spec. aplikací přes ASIO... Pokud někdo znáte řešení, jak rozchodit dig. výstup v běžných aplikacích ve Windows, dejte pro zajímavost vědět, nevygoogloval jsem nic rozumného. Začínám pochybovat, jestli vůbec nějaké řešení se stávajícími ovladači od E-MU existuje - poslední ovladač je starý víc než 1,5 roku a E-MU o tomto nedostatku údajně už dlouho ví (vygooglované info)! :mad: ...
Na digitální přenos z pc jsem si nakonec pořídil Musiland Monitor 01 USD - http://www.head-fi.org/forums/f46/mu...-spdif-423960/ - velmi šikovná zvukovka pro USB, jejíž výhradně dig. výstupy ve Windows fungují ve všem bezproblémově (přes USB umí 24/192, bitperfect Asio - má vlastní ovladače), a navíc má všechny důležité dig. výstupy: optický, koax. RCA a BNC, takže jako dig. transport pro Win přes USB rozhodně vhodnější než E-MU 0404 se stávajícími ovladači.
1 Příloh-a(y)
Pokud jsem pochopil, Nepomaha ani E-MU reseni !?
http://203.211.142.198/SRVS/CGI-BIN/...b=creative_emu
Uz je to dlouho, co jsem 0404 mel v rukou, u 1616M pomaha Patchmix.
Windows 7 dokonce prestaly zlobit i s Patchmixem -- a nemel by vlastne vubec fungovat.
A dekuji vam vsem za prani k narozkam :-).
K narozkam samozrejmu preju, sam jsem je mel v sobotu ;) A diky za reseni, i kdyz jsem je hledal, nenasel jsem... Je sice pomerne nestandardni, ale jestli bude fungovat, tak je to jedno. Zkusim hned, jak se k E-MU dostanu, snad najdu volne kabely.
dekuji moc.
Ja jsem to zatim vyzkousel, a zda se, ze to aplikace "stravily".
---------------------
Nastaveni vystupu S/ PDIF pod Windows XP aplikacemi.
E-MU 0404 USB neni schopen primeho S/ PDIF vystupu pomoci Windows aplikaci, ktere nejsou ASIO kompatibilni.
Obejit, se to da fintou z analogovych vystupu na analogove vstupy a pak na S/ PDIF vystup.
Chceme-li ziskat vystup S/ PDIF (opt. nebo koax.) a chceme pracovat na E-MU 0404 USB aplikacemi na bazi Windows, budete muset pripojit bud S/ PDIF TOSLINK nebo S/ PDIF 75-Ohm digitalni !! RCA kabel od S/ PDIF vystupu E-MU 0404 USB do S/ PDIF vstupu digitalniho zarizeni, ktere chceme pripojit.
Musime pripojit take dva symetricke nebo nesymetricke kabely z kazdeho 0404 vystupu na kazdy vstup 0404, (viz obr.). Direct Monitoring prepneme na S/ PDIF. Pak by mel mit S/ PDIF volny vystup zvuku, pokud mame vybrane E-MU ovladace v te ktere aplikaci.
S Master Volume 0404 i ziskem (GAIN) (Hi-Z / Line, B Hi-Z/Line) ridime jen opatrne mozne pretizeni 0404 vstupu.