Re: funkcny nefunkcny LCD
Pokud nastartuji pocitac bez pripojeneho monitoru, tak mi grafika prepne vystup na TV.
Co mas za grafiku a muzes pripojit neco do dalsiho vystupu?
grafika je HD4670 od gigabyte... ked napojim na ten isty konektor na grafike druhy monitor tak vsetko funguje ako ma... skusal som pripajat aj dalsi monitor na dvi slot (cez redukciu) ale nic ...
A jinde ten monitor funguje? Co stáhnout rozlišení a refresh a zkusit to znovu po krocích?
rozlisenie som skusal takisto stiahnut aj frekvencie... skusal som na styroch PC... s HD4670 potom G31 vga, geforce 6x00 integr. vga a g945 ale bezuspesne...
rozlisenie je nastavene na 1280x1024 pri 60Hz (co je pre tento monitor nativne a odporúcané) skusal som aj 70Hz a 75Hz ale nic... uz som ho aj rozobral no nic na nom nevyzera byt divne.... vytecene alebo prasknute.... je ako novy... aj kabelaze od elektroniky som premeral, vsetko Ok....
Něco mi na tom nesedí.
Jaké typy monitorů si k tomu připojil? Přes jaký konektor připojuješ ten Samsung?
Redukce na DVI - to je redukce DVI => Analog, tak vlastně používáš jen analogový výstup grafiky. Problém může být v tom výstupu, když jeden monitor funguje a druhý ne.
Který DVI konektor používáš, ten co je blíž ke kraji karty s PCI-E konektorem?
Co se stane, když PC vypneš, monitor zapojíš do druhého DVI konektoru a PC zapneš a necháš najet až do Windows?
skusal som pripajat 19" CRT a 17" acer LCD monitor... pri obidvoch tychto monitoroch je jedno ktory konektor na grafike pouzijem... proste funguju ci ich pripojim cez analog alebo redukciou na digital...... no akonahle napojim ten samsung tak to nefunguje...
- skusal som ten samsung pripojit na analogovy vystup a tiez cez redukciu aj na DVI vystup... no stale je to rovnake...
když nastavíš rozlišení windows na nižší rozližení než nativní toho Samsungu (frekvenci 60Hz) tak to funguje, nebo se to chová stejně?
Můžeš ten 17" ACER připojit přímo přes DVI?
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Něco mi na tom nesedí.........
Který DVI konektor používáš, ten co je blíž ke kraji karty s PCI-E konektorem?........
Moc to sem sice nepatří, ale když už jsi to nakousnul.
Je nějaké pravidlo, na který konektor správně připojit monitor? Zkoušel jsem oba a žádný rozdíl nepozoruju.
Měly by si být rovny, ale většina výrobců má ten, co je blíž k desce (konektoru PCIe) vybavenější (DVI-I) a ten dál jen jako holý digital. Když sou pak v obou připojeny monitory, tak pokud to neprohodíš v nastavení Windows, tak je monitor v tomto konektoru jako primární.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
když nastavíš rozlišení windows na nižší rozližení než nativní toho Samsungu (frekvenci 60Hz) tak to funguje, nebo se to chová stejně?
Můžeš ten 17" ACER připojit přímo přes DVI?
pri nastavení nizsieho rozlisenia(60Hz) sa to chova rovnako
ten Acer ma iba analog konektor takisto ako samsung
To vypadá na vadu AD převodníku v tom Samsungu.
Můžeš ještě poslední "záchvěv" tím, že gk připojíš samsung a třeba ten acer, jeden přímo druhý přes redukci a ve windows pak použiješ vícemonitorové řešení, kdy si můžeš na každém monitoru nastavit rozlišení a frekvenci a pak to zkoušet postupně od 640x480 až do plna, kde to začne mít problém.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To vypadá na vadu AD převodníku v tom Samsungu.
Můžeš ještě poslední "záchvěv" tím, že gk připojíš samsung a třeba ten acer, jeden přímo druhý přes redukci a ve windows pak použiješ vícemonitorové řešení, kdy si můžeš na každém monitoru nastavit rozlišení a frekvenci a pak to zkoušet postupně od 640x480 až do plna, kde to začne mít problém.
jojo tak som to spravil, zapojil obidva monitory ale nic ten acer OK a samsung nic... skusal som aj prehodit konektory a aj menit rozlisenia ale nic... tak to vyzera ze si zozeniem servisny manual a postupne podla neho premeram vsetky obvody...
Přeji hodně štěstí, pokud na to máš dost času a prostředky... ;)
Uz som jeden monitor s takymto problemom opravoval. Hladaj cestu signalov HSYNC a VSYNC. U mna jeden z tych signalov mal zvod (merat multimetrom diodovym testom proti zemi). Ten signal isiel do CPU a odbockou do nejakeho logickeho IO (tusim, ze nejaky invertor 74xxx), bolo tam este par kondenzatorov. Postupnym odpajanim som zistil, ze je odpaleny vstup toho 74xxx. Rovnaky typ som nemal, tak som to prepojil na nepouzite hradlo toho povodneho (boli tam dve volne).
vďaka za Váš čas... skúsim a uvidím... keď sa mi to podarí rozbehať tak dám určite vedieť... ešte raz Vďaka všetkým zúčastneným...