VirtualBox - nemohu ani pingnout virtualni XP
Mám Win XP SP3 ve VirtualBoxu 2.2.0 se síťovou kartou nastavenou na Host-only networking (Síť pouze z hostem) a nedaří se mi připojit k čemukoliv ve virt. XP. Vím, že ve verzi 2.2.0 jsou nějaké problémy, například nefunguje DHCP při NAT (je nutné IP zadat ručně), ale ja dvou kompech mi to funguje.
Hostitelský systém
Síťovka: VirtualBox Host-Only Network
IP: 192.168.56.101
Firewall: komplet vypnut
Virtuální systém
Typ síťové karty: PCnet Fast III
IP: 192.168.56.102
Firewall: komplet vypnut
Z virtuálního systému se lze připojit do hostitelského normálně, ping odpovídá, ale opačně to nejde - ani ping. Zkoušel jsem ty IP měnit a nastavovat ručné, bez efektu. Dá se s tím něco dělat?
1 Příloh-a(y)
Re: VirtualBox - nemohu ani pingnout virtualni XP
Neupgradoval jsi na novou verzi virtualboxu? mam dojem ze zmenili nazvoslovi u siti. Zkus "bridged network" a vybrat sitovku se kterou ma virtual pracovat.
Aspon me to takle funguje - viz screenshot.
Upgradoval, mam verzi 2.2.0. V teto verzi je prave ta novinka Host-only networking, kterou potřebuju.
Zkusil jsem ten bridged network, bohuzel ho nemuzu zvolit, protoze no bridged network is selected.
Dale jsem si znovu přečetl manuál, tohle je právě to co potřebuju, na jiném kompu mi to funguje, nastavení je identické.
Citace:
6.7 Host-only networking
Host-only networking is another networking mode that was added with version 2.2
of VirtualBox. It can be thought of as a hybrid between the bridged and internal
networking modes: like with bridged networking, the virtual machines can talk to
each other and the host as if they were connected through a physical ethernet switch.
Like with internal networking however, a physical networking interface need not be
present, and the virtual machines cannot talk to the world outside the host since they
are not connected to a physical networking interface.
tak potom jsem mel jeste jeden problem, ze mi virtual box prestal nabizet sitovku na vyber, pomohl reinstal virtualboxu.
Odinstalace a nová instalace virtualboxu nepomohla. Sice mi ted to bridged network jde vybrat, avsak vytouzeneho cile s tim nedosahnu. Nejaky napad?
Dnes vyšla nová verze 2.2.2, bohužel problém stále přetrvává.