Jaký proxy server vhodný pro blokování reklamy?
Zdravím,
už delší dobu se pídím po nějakém proxy serveru, který by byl určený primárně pro blokování reklamy (malá domácí síť, ale dostatečně velká na to, abych to řešil systémově :) ).
Vyzkoušel jsem snad všechny, téměř ideální je allegrosurf. Umí přesně to co potřebuji, ale bohužel je cenou naprosto mimo.
Má někdo tip na nějakou jinou vhodnou proxy, která funguje na vista (server 2008)? Ideálně s webovým rozhraním....(né nutně) .
Případně existuje nějaké jiné řešení než proxy? Podotýkám, že mi tuto fci router nepodporuje a navíc mám malý fileserver, takže proč jej nevyužít že.
Díky,
Petr
Re: Jaký proxy server vhodný pro blokování reklamy?
Normalne se na to pouziva squid, pripadne nejaky doplnky/preddefinovany nastaveni do nej. Jak je to snim na widlich nevim, moh by jet.
Mozna jednodussi FF+Adblock + centralni nacitani filtru.
Tak po třech dnech zkoušení a nastavování jsem prozatím zakotvil na kerio winroute firewall.
Díky
Aplikace od Kerio Technologies jsou experty na vysokou zátěž CPU.
AdBlockPlus ve FF je imho nejrychlejší a jak psal Jezevec s centrální distribucí filtrů (přes www server) naprosto dokonalé řešení.
Vyšší zátěž zatím nevadí. Na serveru (původně jen fileserver) běží jen toto + vmserver s XP (dualcore, 4GB ram).
AdBlockPlus ve FF je možná dobré řešení pro ty, co FF používají. Na naší minisíti nikdo takový není :)
Jinak záložní řešení mám privoxy. Žel jeho nevýhoda (pro mě) je textová konfigurace..
koukal jsi na ten softik od bluecoatu?
Jo koukal. Vypadá dobře, má akorát jednu "drobnou" vadu - nedá se použít jako proxy server. Funguje jen na lokální stanici, což je pro mě nepoužitelné..
Anebo jsem se přehlídl?
Tak prozatím je situace taková, že když se povypínají všechny featury, je KWF docela použitelné (ovšem jen jako proxy a na virtualizovaných w2003s. Jinak sráží výkon sítě cca na třetinu).
Obecně pro ty, co se zajímají: placená řešení jsou celkem fajn (např allegrosurf, myproxy). Bohužel jsou také pro domácí použití vcelku drahá.
Free řešení (squid, proxy+ atd) jsou sice dobře funkční, nicméně konfigurace texťáků vč. skriptování v perlu..to moc nemusím. Ještě jsem koukal na externí webové GUI konfigurátory pro squid, ale všechno to jsou hodně staré projekty.
Ví snad někdo o nějakém fukčním free GUI pro squid? Případně nějaká další alernativa? Zajímají mě systémy blokování reklam ala opera (tedy absolutní odkazy, slova typu *reklama* apod). Jen šmarja né perl, regulární výrazy a podobně :)
Dyk to tu mas napsany, FF + Adblock + centralni ulozeni filtru (nekdo je musi nadefinovat). Ovsem je to omezeno pouze na FF narozdil od proxy.
Jinak se bud vzdas $ nebo naucis ty regularni vyrazy ;) .
Jojo vím, však jsem taky psal, že nikdo FF nepoužívá :)
Chceš Rols-Royce za cenu Trabanta...
...to, že s Keriem běží síť pomalu je ověřené léty.
Co používáte za prohlížeč?
Hele ani ne, stačilo by, kdyby se ten trabant dal rozumně řídit :)
Používáme operu, chrome, ie, + příležitostně ff a safari