Zasychani inkoustu u inkoustovek - nejake zmeny?
mozna blby dotaz, ale je uz u inkoustovek nejak vyreseny problem se zasychanim inkoustu? kdyz sem mel inkoustovku, kazdou chvili zasychal inkoust a od te doby k nim mam velkou neduveru a pouzivam radeji laser na CB texty a fotolab na barevne. ale nevadilo by mi mit vse v jednom doma na stole. jen to zasychani je pro mne velkej vykricnik...
Re: Zasychani inkoustu u inkoustovek - nejake zmeny?
Canon od dob rady Pixma nemam zadne problemy se zasychanim.
Pouzivam neoriginal ingousty Parrot a tiskne se na ni tak jednou za mesic.
Predtim (doba 10 az 5 let zpatky) jsem mel Lexmark, HP, Epson a vsude jsem mel tehdy problemy.
ja mel prave taky lexmark ale znami meli i nakyho levnyho canona. mrknu po tech pixmach
Doplnim konkretni typy Pixma:
- starsi Pixma iPX 2000 s 2pl technologii, do te liju neznackove inkousty Parrot a je v pohode
- pak mame novou MP540 s 1pl technologii zatim se znackovym inkoustem
Na obou se tiskne tak jednou za mesic spis jeste dele. Vubec zadne problemy se zasychanim.
Z toho vyvozuji ze jak starsi tak nove Pixma jsou obecne odolne proti zasychani.
Mám asi tak 4 roky Canon PiXMA iP4200 a nikdy se mi nestalo, že by zaschnul inkoust. Netisknu příliš často, odhadem jednou za měsíc-dva, ale někdy mi i přes čtvrt roku leží vypnutá. Když pak tisknu, tak občas to je jedna-dvě fotky, jindy třeba 60 fotek.
Za tu dobu jsem měnil inkoust tak 4-5x, tisknu na tom jen fotky ve formátu převážně 10x15 nebo 20x30.