Re: HP 610C - nebere papír
Já se spíš zeptám, zda má smysl oživovat tak starou tiskárnu s tak vysokými náklady na ne zrovna optimální tisk?
Pokud se dokážeš dostat pod kryt, většinou odchází kolečka, která si "líznou" papír, ovšem do takové operace jsem se už nepouštěl.
Ono...otevřeně. Tiskne se na tom 10 - 30 stránek A4 měsíčně černobíle. Koupil jsem doplňoací sadu, tak jsou náklady celkem ok. Navíc si nemyslím, že by nová inkoustovka měla o tolik nižší náklady. Hele...nosit to někam do opravy je blbost. Jak jsem psal výše Pokud to půjde snadno opravit doma, tak to zkusím, jinak nemám iluze a bude nová.
Vysycha, tvrdne a krehne guma na podavacím kolečku, existuji sady na "reinkarnaci" techto gum, ale popravde receno, nemaji extra valny ucinek, je lepsi je pouzivat jako prevenci, nez az v pripade toho ze papir nepodavaj. Dalsi vec je ze do gumy se dostava odrhnuty prach z papiru. Ted nemyslim prach ktery utiras ty nebo pritelkyne, pripadne rodice, ale prach z ruznych plnidel a belidel ktera se do papirove hmoty dodavaji. Zkusil bych - pokud vis jak na ni - vycistit kolecko na podavani necim jako je benzin, nebo lih, pripadne zkontrolovat zda neni napriklad ojezdeny mechanismus ktery prizvedava podavac na tiskarne, nebo slabe pruziny na podavaci, toto vsechno to muze ovlivnit.
Na niektore tlaciarne sa daju kupit opravne sady na ebay.