Multifunkcni inkoust do 2 tisic
Pro znameho potrebuju vybrat nejakou multifunkcni inkoustovku do dvou tisic.
V tiskarnach se neorientuju, muzete poradit?
Potrebuju neco jednoducheho, aby s tim nebyly problemy, soft musi byt cesky, kopirovani bez pc musi byt jasne i bez manualu ;)
Nasel jsem Epson Stylus SX205. Doma mame starsi Epson a je to v pohode, vicemene to vyhovuje vsem mym pozadavkum, ale nevim, jak tyto nove..
Re: Multifunkcni inkoust do 2 tisic
Pokud nevadí, že bude drahý provoz, tak bych se toho zase tolik nebál.
Klasikou jsou HPčka, ale čím dál víc mě začínají srát ty jejich doplňkové aplikace k ovladačům, jež sou schopné totálně rozložit PC.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Pokud nevadí, že bude drahý provoz, tak bych se toho zase tolik nebál.
Klasikou jsou HPčka, ale čím dál víc mě začínají srát ty jejich doplňkové aplikace k ovladačům, jež sou schopné totálně rozložit PC.
Už jenom pro t síleneé ovladače HP + crap bundle HP nikdy.
Teď jsem kolegovi Doporučoval Canon MP 540 (czc 2450) zatím si nestěžoval.
Mame doma jeste levnejsi Canon MP210 a taky jede za svoji cenu slusne, akorat ignoruje "cerne" doplnovani inkoustu a otravuje s hlaskou :) mozna trochu horsi scan ale na dokumenty staci...
Mame doma MP 540 a jediny co bych vytknul je pomaly start. Trva to vic jak 30 sekund po zapnuti nez je mozne tisknout.
Od vánoc máme doma Epson Stylus SX405 a zatím spokojenost, můžu doporučit. Jinak HP rozhodně nebrat, HW sice ok, ale SW a podpora, to je tragédie.
Jj, HP asi ne. Mame v praci nejakou drazsi multifunkci od HP a ten soft je totalne nepouzitelny, velky, pomaly a vetsinou ani nefunguje.
Diky za reakce. Asi vemu nejakeho toho Epsona, doma s nim nejsou problemy. Naklady neresim, nekupuju to pro sebe a limit je jaky je :)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Naklady neresim, nekupuju to pro sebe a limit je jaky je :)
Na aukru je Canon MP540 za 1.700,- ("kup teď").
Jen bych upozornil, ze HP ma sice tragicke ovladace, ale je to asi jedna z mala znacek, ktera ma v tiskove patrone integrovanou hlavu = zaschne hlava - vymeni se cartridz a tiskne se dal. U Canonu treba kdyz zaschne hlava (na to muze stacit par tydnu nepouzivani) a tiskarna jde do servisu (kdyz je v zaruce) a kdyz uz neni, pak je to nerentabilni zalezitost, jelikoz vymena hlavy treba v Canon servisu je drazsi nez cela tiskarna/multifunkce. (vlastni zkusenost)
Nicmene drzel bych se osvedcene trojice HP/Canon/Epson, dnes se da urcite neco v tehle cene vybrat, kvalita tisku asi nebude uplne nejvyssi prioritou a tiskove naklady (vyssi) asi taky ne (cim levnejsi tiskarna, tim vetsinou mensi/ drazsi cartridge = vyssi tiskove naklady)
Uz jsem rozhodnuty pro tu Epsonku SX205. Je skladem, takze to muzu dneska vsechno zaridit a uz o tom nechci od znameho slyset :)
Pozadavek byl levna multifunkce, naklady asi moc resit nebudou, pze o tom nic nevi :) Kvalita tisku je rovnez vedlejsi.
Sel bych do HP, nebot osobne jsem s HP spokojen, ale ne se softem. Napriklad u firemni HP officejet 6310 se mi ani za nic nepovedlo rozjet soft pro scanner. Takze radeji volim neco, kde predpokladam alespon bezproblemovy soft.
i "naklady" na tisk u EPSONa se daji obcas snizit
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=74182
No tak nemel jsem stesti. Tiskarna je zrejme vadna uz po vybaleni z krabice.. :o Sezvejka mi vzdycky akorat roh papiru a to je vsechno, co z ni dostanu. Zabite cele odpoledne :(
Citace:
Původně odeslal
Anduril
No tak nemel jsem stesti. Tiskarna je zrejme vadna uz po vybaleni z krabice.. :o Sezvejka mi vzdycky akorat roh papiru a to je vsechno, co z ni dostanu. Zabite cele odpoledne :(
Nerikam, ze nemuze byt vadna, ale radeji jeste jednou a poradne projdi cely baleni, posledni dobou jsou tiskarny pri vybalovani prelepeny na vsech moznych mistech kousky izolepy a to i na takovych mistech, kde by to clovek nepredpokladal.
Coz neznamena, ze skutecne neni vadna, jen bych pro jistotu zkontroloval skutecne vsechny mista, zda neni nekde prelepena u valce ci tak, ze to prave muze chroupat papir.
Nalepek tam bylo hodne, ale myslim, ze jsem je vsechny sundal. Ted jsem to jeste zkoumal, ale nevidim tam nic.
Podavac si potahne papir, ale vzdycky to vezme nejak nakrivo a sesrotuje si ten papir sam o sebe. Papir jsem zkousel ruzny. Takze asi reklamace.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Nalepek tam bylo hodne, ale myslim, ze jsem je vsechny sundal. Ted jsem to jeste zkoumal, ale nevidim tam nic.
Podavac si potahne papir, ale vzdycky to vezme nejak nakrivo a sesrotuje si ten papir sam o sebe. Papir jsem zkousel ruzny. Takze asi reklamace.
Jasny, jeste - mozna strilim naslepo - vetsina multifunkci ma jeste prepinac bud na "traktor" papir, tedy prubezny a nebo ruzne prepinace pro pro volbu rozmeru papiru, takze pokud by to bylo sptane "preply" muze to nekde zvedat podavac aby to treba natahlo jen 9x13 fotoformat, tak na to koukni taky.
Nicmene samozrejme nepodcenuju tvuj technicky nahled a ze jsi uz asi vyzkousel lecos, jen pro jistotu upozornuju na "zaludnosti", se kterymi jsem se taky parkrat potkal vetsinou pri insalaci novych tiskaren a multifunkci jak u sebe, tak kolegu, znamych ci rodiny. Takze predpoklad vadneho podavace ci neceho podobneho bude asi spravny, ale jistota kontroly je jistota ... :( :)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
jen pro kontrolu - ten levy doraz papiru v podavaci mas nastaveny spravne - tzn. presne na levou hranu papiru? To je nejcastejsi chyba, kterou zakaznici delaji...a samozrejme potom tiskarna podava papir krive...
Samozrejme. To jsem nastavil automaticky.
Vcera vecer jsem s tim jeste neco zkousel, ale vubec, nepodarilo se mi to. A nemyslim si, ze bych byl takova lama, abych neumel strcit papir do tiskarny :mweheh:
Citace:
Původně odeslal
Anduril
A nemyslim si, ze bych byl takova lama, abych neumel strcit papir do tiskarny :mweheh:
Nikdy nevis :mweheh: :mweheh:
Tiskarnu mi v alfe otestovali a vymenili za novou, ktera, jak se zda, zatim funguje..