sempron - studeny chladic, teploty normal
tak dnes som objavil podivuhodnu vec. napriek tomu, ze senzor teploty cpu ukazuje 45 stupnov (dlhodoba idle teplota mojho cpu) chladic je vyslovene studeny a viac nez 25stupnov nema.
co ma teda dost prekvapuje, pretoze vzdy hrial relativne dost, a teplota na dotyk vcelku zodpovedala tomu co ukazoval senzor.
prime zohrialo cpu na 57 stupnov (co je normal) ale na dotyk je to tak 35 - 40
prve co ma napadlo je samozrejme to, ze nedolieha chladic. lenze tak dva mesiace dozadu som ho cistil, a chladic je na cpu kompletne pripeceny. ked som chladic skusal vytiahnut, tak som vytiahol aj cpu z ("zaistenej") patice. to som tam nasledne dal spet (stale do zaistenej patice) a vsetko funguje.
prime bezi asi pol hodinu bez chyby.
nejak nerozumiem co sa deje.
co s tym? je to problem? mam to riesit?
Re: sempron - studeny chladic, teploty normal
Ak ti pri Prime nejde teplota ani cez 60, tak by to nijak problem byt nemal... Pasiv moze kludne mat pri beznom pouzivani PC taku teplotu, ale pri hrani, alebo stress teste by mal po nejakej chvili dosiahnut teplotu podobnu jadru/jadram...Vsetko nanovo vycisti + nova pasta a uvidis aky bude rozdiel...
davat chladic dole sa celkom bojim, tusim som videl nejake "olamane" fotky.
prime bez problemu bezi nejakych 5 hodin, teplota stabilne 56-57, takze to asi riesit nebudem.
neresit, stejne bys to nevyresil.. je to bezna vec ;)
tak veru..ak nemas problem so stabilitou kompu, kasli na to... :)