e-IPS vs S/H-IPS?? (Dell 2209WA)
Obzeram sa po ne-TN lcd a narazil som na Dell 2209WA
mal by mat e-IPS panel (pomerne novikna od LG), ktory by mal byt (a aj je) cenovo porovnaltelny s TN kdezto kvalitou by mal byt uplne inde.
Doteraz som o tom nepocul takze nemam tusenia co na nom orezali, ze dostali cenu tak nizko.
z tych par sukromnych recenzii na zahranicnych forach vyzera zatial dobre a uvazujem, ze by som ho o mesiac/dva kupil, takze ma zaujima ci o e-IPS alebo priamo tomto monitore vie niekto nieco viac
EDIT: podla tohoto by sa malo jednat o upravy v "prieputnosti" panelu a teda zlacneni podsvietenia. Dava to zmysel??
Re: e-IPS vs S/H-IPS?? (Dell 2209WA)
Tenhle Dell, jsem už asi 4x testoval.
Mezi LCD jej hodnotim slovy: Za tu cenu doslova božský.
Barvy: Paráda
Úhle: Paráda
Odezva: Rovněž perfektní.
Nemá inputlag! Což se u IPS jentak nevidí, čili dobrej na hraní her.
Jsou tam jen 2 mínusy. Zachovávat poměr stran umí, ale jen na 4:3. Třeba takový 16:9 tam bude pořád roztahovat na 16:10, nehodí se proto k připojení k herním konzolím, různým přehrávačům, atd.
A další - je kvalita černý, to je asi to jediný -. Ujde to i podsvícení na první pohled ok, ale prostě takovou černou jakou maj PVA/MVA panely to nemá. A i u IPS jsem už viděl lepší.
Každopádně s příchodem tohodle panelu označuji každého kdo si koupí TN panel nad 5000 za ****.
Re: e-IPS vs S/H-IPS?? (Dell 2209WA)
Takze hovoris, ze pomer cena/vykon vyborny? To si ma hodne potesil :)
Ide mi hlavne o "slusny" (= nie TN) monas za dobru cenu lebo CRT mi na novom stole zabera **** vela miesta
s tym, ze to nebude ako H/S-IPS za 5-miestne ceny je mi jasne a beriem to na vedomie
Co sa tyka pomeru stran tak sa to bude k PC takze ma to netrapi, stariky su v 4:3 a novsie veci beru ako 16:9 tak aj 16:10
Budem na tom hrat (prevazne EVE ale nepritomnost inputlagu aj tak potesi pre obcasnu strielacku), pozerat filmy a prgat, takze myslim, ze mam vybrate :)
Dik moc