Nainstalování tiskárny přes Printserver... (už si fakt nevim rady..)
Zdravím vás
včera v neděli jsem instaloval nový LPT printserver od Ovislinku.
(info o produktu zde )
Nastavil jsem mu pevnou IP (aby v případě kdyby náhodou nešel DHCP server aby byla tiskárna vždy funkční...)
A použitá tiskárna je HP LaserJet1200
1) Instalace probíhá tak že vložíte CD do mechaniky - hned z úvodní obrazovky se nainstaluje ovladač print serveru (vytvoří se nový port)
2) přidáte novou tiskárnu > místní > následně zvolíte nově nainstalovaný port print serveru > následně výběr tiskárny HP > a pak už jen dokončit.
Takto to proběhlo na 3 počítačích (všechno ntbky)
- 2 jsou OK tisk jede hned jak z praku
- na třetím se zobrazí ve stavu tiskárny "probíhá tisk" a nic....
jinou tiskárnu tam nemá, vyprázdnit tisk úlohy nejde (to pak píše odstranuji ulohy, a zase nic), pokud vyrestartuje comp, tak po jeho přihlášení se danná úloha teprve vytiskne, ale nový tisk by šel zase až po restartu.
- když chci odstranit tuto tiskárnu že ji nainstaluju celou znova, tak se objeví zajímavý text - "tiskárna HP Laserjet1200 byla odstraněna, a jako výchozí tiskárna bude nastavena HP Laserjet1200" - ovšem žádná jiná tam není a stejně se neodstraní.
Ten dotyčný po mě chce abych tam přijel a spravil to, ale já se mu marně snažím vysvětlit, že prostě nevím jak....
- jinak na síti je
- po naspání IP tiskárny do web. prhlížeče se mu objeví aktuální stav tiskárny
- v bráně firewall má povolenou vyjímku pro sdílení soub. a tiskáren
Jsem na mrtvici, prosím o každou radu...
Díky moc
Re: Nainstalování tiskárny přes Printserver... (už si fakt nevim rady..)
stáhni si soubory pro ovladač tiskárny z netu a ve vlastnostech zařízení zvol jiný ovladač, tj. NE klasická přeinstalace. Podle toho jak to popisuješ je tam někde bludná dll knihovna a uvedený postup by mohl zabrat.
V opačném případě už jedině vypsat (na funkčním NB) stránku o úspěšné instalaci s výpisem použitých souborů. Na problémové sestavě pak odinstaluj tiskárnu a po restartu ručně najdi všechny uvedené soubory a zlikviduj je, vč. záznamů o nich v registrech. Potom nová instalace.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
stáhni si soubory pro ovladač tiskárny z netu a ve vlastnostech zařízení zvol jiný ovladač, tj. NE klasická přeinstalace. Podle toho jak to popisuješ je tam někde bludná dll knihovna a uvedený postup by mohl zabrat.
V opačném případě už jedině vypsat (na funkčním NB) stránku o úspěšné instalaci s výpisem použitých souborů. Na problémové sestavě pak odinstaluj tiskárnu a po restartu ručně najdi všechny uvedené soubory a zlikviduj je, vč. záznamů o nich v registrech. Potom nová instalace.
Tento postup zkusím ikdyž raději bych volil nějaký postup který se dá řešit po telefonu :) - protože dotyčný je 50km ode mne a jet za ním teď opravdu nehodlám (stačilo mi že jsem tam byl v neděli :) )
Každopádně díky za tip - logiku to určitě má...
Ovšem nebráním se i dalším nápadům.
Ještě mne tak napadá, když vezmu v úvahu že po restartu se proces tisku dokončí a stránka se tedy vytiskne, tak by to nastavení mělo být funkční, ovšem v klasickém chodu to nejde,
tzn napadá mne jestli není něco co by tomu tisku bránilo ?
Tak poslední info je že mu ta tiskárna už nejde ani odstranit, ani po restartu
prostě je u ní stále stav "odstraňovávní"..
Citace:
Původně odeslal
Atreides
raději bych volil nějaký postup který se dá řešit po telefonu
Hmm, a co třeba VNC, Remote Desktop,...?
Jinak s tímto chováním jsem se několikrát setkal (hlavně u produktů HP, i když je zdatně dohání Xerox) a tento postup ve většině případů pomohl.