Zdravím, chci se zeptat jde nějak udělat aby se měnila ip adresa z DHCP nastavení na nějakou kokretní a zpátky? Jde o system WIN XP profi. Jde o to, že doma musí mít nastavenou pevnou IP zatímco v práci DHCP.
Printable View
Zdravím, chci se zeptat jde nějak udělat aby se měnila ip adresa z DHCP nastavení na nějakou kokretní a zpátky? Jde o system WIN XP profi. Jde o to, že doma musí mít nastavenou pevnou IP zatímco v práci DHCP.
Možná ti poslouží nějaký soft na přepínání profilů sítě, např. NetProfileSwitch.
já rád NetSetMan. Ideální oneclick :)
http://4um.overclocking.cz/showpost....45&postcount=5
Děkuji oboum to je přesně to co jsem potřeboval.
A co pouzit obycejny windowsi netsh
Taky pravda... jednodušší a levnější.
Změna na DHCP:
Změna na static:Citace:
netsh interface ip set address "Local Area Connection" dhcp
více infoCitace:
netsh interface ip set address "Local Area Connection" static 192.168.0.10 255.255.255.0 192.168.0.1 1
Jen tak odbočím, právě u XP. V záložce IP protokolu dáš nastavení z DHCP a na druhé záložce (alternativní nastavení) nastavíš svoji pevnou.
PC se pak bude chovat tak, že když najde DHCP server, tak si cucne adresu z něj a když ho nenajde, tak si nastaví tu alternativní. Je to přímo v systému a nemusíš laborovat s nějakým softem... ;)
Tak tohle jsem vůbec netušil. Řeší to můj problem naprosto genialně. Díky.
Bacha na to, mně např. občas nastaví "alternativní ruční konfiguraci" i na DHCP, když obnovuju z hibernace a nějakou dobu trvá, než se vůbec systém probere. Pak musím skočit do nastavení síťovky a udělat "opravu" ...
Nicméně nastavuju si alternativně stejnou IP, jako mám mít na daném DHCP, ale v opačném případě by to mohlo dělat v dané síti nějakou kolizi.