skopirovanie adresarov v davke
Zdravim Vas...
potrebujem vyriesit taky specificky problem...
Mame W2K3 server. Na servri mame cestovne profily userov (vela userov, su tam olozene aj DOKUMENTY a PRACOVNA PLOCHA). A prave tieto dva adresare spolu s menom nadradeneho adresara by som pre kazdeho usera potreboval skopirovat na iny disk...
teda napr. data jedneho usera Ferdo Mravec su ulozene v adresary MRAVECF a v tomto adresary su okrem inych adresarov aj adresare DOKUMENTY a PRACOVNA PLOCHA a nich data kazdeho usera
vysledok po skopirovani na iny disk bude adresar MRAVECF a v tomto adresary LEN adresare DOKUMENTY a PRACOVNA PLOCHA s datami...
a toto keby sa dalo pre vsetkych takto ulozenych userov...
rozmyslal som o nejakom davkovom subore, ale bohuzial neviem ho napisat... Tak mi, prosim pomozte, alebo poradte ine riesenie... (cez nejaky SW...)
dakujem za kazdu radu...
jaro
Re: skopirovanie adresarov v davke
Nejjednodussi a dost neprofesionalni :) provedeni me napada robocopy (i xcopy by to zvlad) a k "vygenerovani" scriptu pouzit excel a vypis podadresaru z daneho adresare.
Nebo nejhur nainstalovat cygwin, ci mingw a pouzit na to bash.
Pak by to vypadalo nejak takhle
for name in $(ls); do cp -r $name/dokumenty nekam; cp -r $name/prac\ plocha nekam; done
Zkus Microsoft SyncToy.
Ja tim synchronizuji notebook a stolni pocitac. A navic ti to usetri prenesena data a cas.
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Nebo nejhur nainstalovat cygwin, ci mingw a pouzit na to bash.
Pak by to vypadalo nejak takhle
for name in $(ls); do cp -r $name/dokumenty nekam; cp -r $name/prac\ plocha nekam; done
Oki, to vyzera dobre..
EDIT: opravujem... podarilo sa mi skopirovat vacsinu suborov, avsak subory, ktore vo svojom nazve obsahuju niektore znaky z DIAKRITIKOU sa neskopirovali... Da sa to nejak opravit ??? potrebujem totiz preniest VSETKY SUBORY...
(cw)rsync. Ve skriptu pak include pro podsložky dokumenty a plocha...
Citace:
Původně odeslal
Paolo
(cw)rsync. Ve skriptu pak include pro podsložky dokumenty a plocha...
prosim, mozes to napisat presne ???
rsync je *nixový nástroj a cwrsync jeho portace na Windows.
je to celkem hodně sofistikovaný software, který přenáší jen rozdílné (části) soubory/ů a to i mezi různými počítači ať už přes LAN či WAN.
Pokud chceš provádět zálohu pouze lokálně, tak je to spíš kanón na vrabce a bash skript od monsoona (obodován K+) je bohatě dostačující.