Ahoj chci kupovat NB a nevim jaky slot tam vybrat. Jde mne hlavne o bezdratovy internet. O2 mne tvrdi, ze PCMCIA karty uz nema T-Mobile ze zase EXPRESS. Jakym smerem se ted bude tento slot vyvijet? A do jakeho slotu je ted nejvice komponent na trhu?
Printable View
Ahoj chci kupovat NB a nevim jaky slot tam vybrat. Jde mne hlavne o bezdratovy internet. O2 mne tvrdi, ze PCMCIA karty uz nema T-Mobile ze zase EXPRESS. Jakym smerem se ted bude tento slot vyvijet? A do jakeho slotu je ted nejvice komponent na trhu?
Pokud vim, tak u tmobile jsou dostupne karty pro obe rozhrani (v pripade EDGE).
Ted uz je to myslim pro oba sloty v pohode. Nektere notebooky maji oba, kdybys to chtel mit pojistene :)
Novější je rozhodně EXPRESS. PCMCIA už spíš dožívá, ve většině nových notebooků už ho nenajdeš. Nová zařízení se proto dnes vyrábějí převážně pro EXPRESS. Ideální by bylo samozřejmě mít v notebooku oba, ale kromě specialit už PCMCIA pravděpodobně na nový hardware nevyužiješ. Jestli T-Mobile opravdu nemá v nabídce kartu pro EXPRESS, to by bylo smutné.
Na strankach T-Mobile jsem je nasel, ale jejich obchodnik mne tvrdil, ze je nemaji a dodal PCMCIA karty.
Hned bych jim zavolal a požadoval vrácení/výměnu za verzi pro Express, kterou mají v nabídce (na stránkách). Slušný obchodník by měl tohle umožnit. Poštou máš koneckonců na vrácení do 14 dnů nárok.
Ted jsem volal do T-Mobile a jsou schopni dodat express kartu pouze v provedeni EDGE. V provedeni 4G pouze PCMCIA slot. Ale maji i USB provedeni, takze doporucujete koupit NB s EXPRESS slotem?
ano, jak jsem psal, 4G maji jen pro Pcmcia v pripade karet.
Pokud Ti nevadi usb, tak bych nevybiral notebook podle slotu pro karty.. ty novejsi, jak psal Kankal, uz stejne budou mit Expresscard.
Nejsem si moc jistý, jaký (a za kolik) bys notebook s PCMCIA sehnal, takže bych PCMCIA jako nutný parametr při výběru neuvažoval. Připojení přes USB by mělo být v pohodě, ale radši se podívej, jak uživatelům USB řešení od T-Mob. funguje... Jinak pro nový hardware jednoznačně Express.