Cau, mate nekdo zkusenosti s kupovanim neoriginal RAM do macbooku? Ceny originalu jsou trapne vysoke, pritom normalni SO-DIMM moduly jsou skoro zadaco. Je tam nekde hacek ktery v tom nevidim?
Dik rezna
Printable View
Cau, mate nekdo zkusenosti s kupovanim neoriginal RAM do macbooku? Ceny originalu jsou trapne vysoke, pritom normalni SO-DIMM moduly jsou skoro zadaco. Je tam nekde hacek ktery v tom nevidim?
Dik rezna
S rozumnym prodejcem se domluvis na vyzkouseni v obchode, kdyz si prineses booka.
Nevim jak je to ted, ale driv do starych Macu museli opravdu jit specialni pameti :(
Podla mna by to malo uz ist ak to je x86 arch ..., treba vyskusat, ale nemyslim ze si davaju robit specialne pamate ...
Napis aky mas typ MB
Ja som menil v Penrynovskom pre-unibody MBP ramky
z 2x 1GB Samsung M470T2953EZ3-CE6 (original)
na 2x 2GB Kingston KVR667D2S5/2G
A zatial (asi 1 mesiac) bez problemov
Dnešní macy maj normální PC hardware, niak se již neliší, jen co se týče biosu a OS.
Zatim jsem neoriginální paměti dával tak do deseti a nikdy žádný problém. Záleží taky na chipsetu, pokud by byl starší a byla tam mobilí 945, tak ta má občas problémy nad 2gb paměti, ale z těch deseti co jsem dělal byly dva s 945 a 4gb ram a šly bez problémů.
Jako jedinej problém bych tam viděl to, že macbook je vevnitř vylitý takovou antikorozní bílou látkou, je nateklá i na paměti a jejich kontakty a občas se stane, že při výměně pamětí je pak špatný konatakt na konektorech a to už se musí zanýst do servisu macu, aby to vyčistili.
Apple dava do zakladu bud Hynix nebo Samsung pameti jestli ti to nejak pomuze..
Zkoušel jsem Kingstony a bez problémů přes rok...