Podložka pod myš cena nezáleží
Zdravím,
potřebuju podložku pod myš. Na ceně mi nesejde.
Teď mám Ulti-mat Original, koupil jsem ji naslepo že když je drahá tak dobrá a bohužel je naprosto příšerná. Krom toho že jí musim leštit každý den jinak skřípe jak písek mezi zubama, tak je z teflonu, a hrozně studí. Mám skoro strach o svou pravačku :)
Takže nároky na podložku: klouže, nestudí, extrémně se nešpiní.
Myš mám MX Revolution, na tom nějaký teflony co u toho byly, ale můžu vyměnit když mi poradíte který jsou na kterou podložku dobrý.
Prosím poraďte mi, kterou dobrou podložku mám vzít! Díky!
Re: Podložka pod myš cena nezáleží
Citace:
To hlavné z inovácií podložky Razer Destructor je jej kovový, vysoko reakčný povrch.
Tak nevím, nestudí to? Mám i kovovou klávesnici, enermax aurora nebo jak, a vyhodím ji taky, protože studí taky.
Pokud můžu doporučit já, vzal bych nějakou velkou latkovou. Měl jsem taky chvilku sklo a zbavil jsem se ji. Klouzalo to na ni strašně moc, nicily se teflony, clovek musel furt nalepovat nove a kdyz prejel pres nejaky prach...no hruza. Ted mam uz nekolikatym rokem latkovou podlozku a bez problemu. Cloveku vydrzi pomerne dlouho a da se v pohode v ruce vyprat kdyz je spinava...
Citace:
Původně odeslal
Commander
Tak nevím, nestudí to? Mám i kovovou klávesnici, enermax aurora nebo jak, a vyhodím ji taky, protože studí taky.
Mám jí doma a nestudí vůbec. Předtím jsem měl ExactMat, který studěl dost a proto šel z domu. Destruktor je lepší. Řekl bych, že je vlastnostmi právě někde napůl cesty mezi látkovou a skleněnou/hliníkovou podložkou.
Ja jsem spokojeny se Steelpad QCK.
Mam ji pres 2 roky a pouzivam ji denne 12-16 hodin.
Obcas ji vezmu mydlem, dam na topeni a je jak nova.
Mam ExactMat a nezda sa mi ze by studil. Ovsem pouzivam verziu s gelovou podlozkou, takze priamo kovoveho okraja sa rukou nedotykam.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32338
Já používám podložku české značky "qiip"
http://www.qiip.net
nahoře si klikni na PAD Specifications a jsou tam 3 varianty
- classic (tu nebrat)
- fabric L - tu mám (doma i v práci)
- fabric XL (tu bych i vzal, ale už na ni nemám místo :) )
Popis:
- Je to látková s gumou vespod pro lepší přilnavost, + dostaneš i oboustranné samolepky pro přichycení.
- Klouzavost Logitech myšky super, teflony vespod jsou doposud neošoupané !
- Pokud se usadí prach lze jej setřít vlhkým hadrem
- cena cca 400,- kč (za velikost L)
- jako nevýhodu bych uvedl > málo prodejních míst (V Praze je to kousek od Veletržní)
Případně pokud chceš - můžeš se stavit u mne v práci (Karlín-P8 ) a vyzkoušet si ji... (přines si krysu s sebou)
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Ja jsem spokojeny se
Steelpad QCK.
Mam ji pres 2 roky a pouzivam ji denne 12-16 hodin.
Obcas ji vezmu mydlem, dam na topeni a je jak nova.
+1 taktez spokojenost. Byl jsem na ni nucen prejit ze skvele sklenene podlozky ICEMAT Black 2nd edition (pokud by mel nekdo zajem je k mani) diky Logitech mysce, ktera s ni nespolupracovala.
Citace:
Původně odeslal
Hynchenzo
+1 taktez spokojenost. Byl jsem na ni nucen prejit ze skvele sklenene podlozky ICEMAT Black 2nd edition (pokud by mel nekdo zajem je k mani) diky Logitech mysce, ktera s ni nespolupracovala.
Taktéž můžu doporučit.
Myš klouže dobře, pro ruku příjemná, na stole drží jako přilepená.
Steelpad QCK - kamarád si ji taky pořídil, a je s ní moc spokojený. Myš hezky klouže, podložka je tenká, dobře drží na stole. Neodírá teflony.
Tož si říkám, že do ní taky půjdu :) Za ty 2 stovky to vypadá na dobrou koupi.
asi tu s tím neuspěju, nejsu hráč, ale pro přesné selekce ve PS mám taky vysoké nároky na přesnost; a konstruktéři v 3d cadu si také potrpí na přesnost a komfort...
již docela dlouho používám tuto a su s ní, a né jen já, velice spokojen. a navic je stejně veliká jako můj nb, pěkne sedne na víko, jak trenky na prdel...
Co třeba tuhle. Mám ji doma a spokojenost... samozřejmě i zde je potřeba trošku toho čištění....
Asi taky moc nepomůžu. Já kupoval otci před cca 1,5 rokem SteelSeries 5L a k tomu Logitech G5 a teflony SteelSeries Glide G. Povrch je mírně zdrsnělý plast - trošku jako látka, pod tím nějaká měkčí pěnovka, spodní část je gumová a vpohodě drží na stole. Na omak je to vcelku příjemný, nevšiml jsem si že by studila. Moc se o to nestarám, pouze 1x týdně ledabyle přetřu prachovkou, má ji tedy pořád trochu zaprášenou, přesto teflony jsem za ten rok a půl ještě nemusel čistit a myška klouže tedy opravdu solidně. (ale obávám se že oproti teflonové podložce to bude určitě horší)
Jinak to bohužel více komentovat nemůžu, otec dělá v CADu a nestěžuje si, já na tom PC dělám velice sporadicky a to pouze nějaký kancl úlohy nebo běžnou údržbu. Gamesit se na tom negamesí. I když nemám zkušenost z jinými solidnějšími podložkami, kupoval jsem ji pouze dle obrázku a obával jsem se tvršího povrchu, špinění i toho že bude studit, tak v tomhle směru jsem s ní spokojený a zvažuji že si ji pořídím i ke svému PC.
EDIT: ještě jednu věc nejsem schopný zhodnotit, zda hrana podložky není příliš ostrá a neřeže do ruky. Mám totiž dost málo místa na stole a tedy jediný způsob jak umístit takhle velkou podložku byl dát ji větším rozměrem na výšku. Mám ji tedy až ke hraně stolu, celou rukou se opírám přímo o podložku a s její hranou nepřicházím vůbec do kontaktu. Příliš ostrá hrana a řezání do zápěstí byla jedna z věcí která mě dost srala na menších a tvrdších podložkách a bylo přitom jedno jak byly tlustý.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Za mě taky +, mám ji cca rok a jsem spokojený.
Tak jsem si koupil ten steelpad QCK a nic moc. Mám MX revolution a sice nestudí, ale skoro to neklouže. Ani s teflonama. Máte na tom nějaký teflony, co tomu pomůžou?
Hodně se mi líbil ten sharkoon ale v CZC ho neměli a dnes jsem jel okolo. No alespoň ta podložka nestála litr a půl jak ten Ultimat
Na Steelpad QcK jezdim hlodavcema MX1000 a G7. A bez nejmensich problemu. MX1000 ma jeste puvodni teflony. G7 jsem musel prezout, protoze se mi na koberci jeden teflon ohnul.