ATHLON XP 1800+ ASUS A7N266VM rev 03
Zdravím pánové,
Mám takový problem s touto sestavou.
MB ASUS A7N266VM aktualni bios 1007
CPU AMD ATHLON XP 1800+family.
Problem je v tom,ze procesor pracoval na 1.53 Ghz nyní jen na 1.12Ghz.
Pred touto negativni zmenou jsem akorat cistil komp ,vymena vetraku ve zdroji ,cisteni chladice cpu, pridani ram, cpu jsem nevytahoval z patice jen chladic.
Tato deska se jumperuje ,ale pokud dam na 133/133 aby jelo na 1.53Ghz tak pocitac se nanabootuje jen naskoci chvilku nacita a spadne i bios se v teto konfiguraci sekne a nepomuze nic jineho nez restart.
Funguje pouze v kombinaci 100/133 co vyrazne snizilo vykon.
je tam osazeno 256MB DDR 266+512Mb DDR 400,puvodne 256/266 a 128/2100.
vse fungovalo,nyni nejde na 133/133 ani v puvodni sestave.
Zde na forum jsem nasel uplne totozny dotaz ve stejne konfiguraci cpu a mb ale bohuzel bez reakci.
Moje kroky byly vymenena baterie cmos,reset cmos,bios puvodni flash na puvodni.
Procesor sy nyni hreje cca na 49C coz si myslim ze je v poradku,
\nevite nekdo nejaky tip ,ci popripade cim by to mohlo byt ,jestli jste se s timto setkaly diky moc za pripadnou odpoved.bob
+ VCORE je nyny 1.7 bouhuzel puvodni nevim teda pokud by to bylo napetim.s temi vetraky to je tak ze vetrak ze skrine je ve zdroji a fungl novy vetrak je na skrini,na chlaci cpu jsem vetrak nemenil
Re: ATHLON XP 1800+ ASUS A7N266VM rev 03
Zkus to jen s jednim kusem te stare pameti.
Zkontroluj nasazeni chladice. 49 stupnu pri 1150MHz v klidu je trochu moc.
Znovu komplet rozborka a sborka by take mohla pomoci.
no myslel jsem ze tady jsou sami machri na taktovani a ono nic :o
no spíš nevidim duvod zabývat se věcma zhruba 5 let zpátky:cool:
Hlavne tohle neni tak otazka taktovani,jak spis reseni problemu pocitace, kterej nejede na defaultni frekvenci na ktere jet ma. Mrkni na tu desku jestli nema treba nafoukly kondenzatory, to byva docela casto problem stability starsich PC, osobni zkusenost na deskach Abit a Soltek - kdy po nafouknuti kondiku na desce jedna nenajela vubec a druha jen se snizenou frekvenci procesoru.
Tak panove,
po odpocinuti kompu,jsem znovu prepastoval procistil a ejhle uz to zacalo zpet makat tak jak ma na 133/133 1.53Ghz. To jsou ty záhady starých desek.
Komp fakcil asi tak 2 hodky.
To jeste neni vse!
Pote jsem udelal odborne nastaveni biosu a desku jsem odpalil nastesti ze jen tu starou ku..u grafika a ostatni zustalo.
V kompu je ted nova deska a procik 3000+ a vrni si prekne zastudena a tise.
No nic diky za reakce alespon jse touto situaci vyresil radne upgrade kompu.
Zdravim bob:cool: