Připojení síťové tiskárny Cannon
Kamarád si koupil někde v bazaru A3 laserovku na kopírování a samozřejmě i na tisknutí. Tiskárna nemá klasický port jen LAN...vydedukovali jsme, že se tyto tiskárny připojují přes software NETSPOT, který tiskárně přiřadí IP adresu a ta se pak objeví pro nainstalování ve win. Tiskárnu máme napojenou přes wifi router, který novým PC do něj připojeným přidělí adresu sám. Když si NETSPOTem pokusím přes MEK adresu připojit do tiskárny tak se mi to povede a přiřadím mu IP a masku takovou jakou přiřazuje router. Proběhne to dobřed uloží se...ale tiskárna stále není k nalezení. Zkoušel jsem i jiné verze NETSPOTu, který už běhá přes IE ale tam ani neni možnost vlízt do tiskárny přes MEK adresu. Má někdo ze zdejších členů zkušenost s připojením sítové tiskárny? Už nevím kde dělám chybu.
Re: Připojení síťové tiskárny Cannon
Delals to klasicky pres "pridat tiskarnu"-"Dalsi"-"Mistni tiskarna pripojena k tomuto pocitaci"-"Dalsi"-"vytvorit novy port"-"standart tcp/ip" ?
jj Miraak ma pravdu, IMO na to jdes ze spatny strany. Tiskarny s eth portem maji svuj vlastni prinserver, casto i s webovym rozhranim. Kdybys uved typ, da se zjistit co a jak.
To "přidat tiskárnu" jsem samozřejmě zkoušel.
Je to typ Cannon GP 160PF. Tiskárna 100% web rozhraní nemá i když by to bylo super....ten NETSPOT je přímo dělanej na druh techto tiskáren....má jí v support logu.
Citace:
Původně odeslal
Frost
To "přidat tiskárnu" jsem samozřejmě zkoušel.
Je to typ Cannon GP 160PF. Tiskárna 100% web rozhraní nemá i když by to bylo super....ten NETSPOT je přímo dělanej na druh techto tiskáren....má jí v support logu.
S canonama moc zkusenosti nemam, ale zatim se mi povedlo takhle rozchodit kazdou sitovou tiskarnu, i kdyz mela vlastni obsluzny SW (ktery vetsinou stal zaprd). Delas to podle predchoziho postu - pridavat MISTNI tiskarnu a nasledne vytvoris port, zadas IP atd? Pokud ano, na cem to zkolabuje, jakou chyb. hlasku to napise a v ktere fazi?
Citace:
Původně odeslal
Miraak
S canonama moc zkusenosti nemam, ale zatim se mi povedlo takhle rozchodit kazdou sitovou tiskarnu, i kdyz mela vlastni obsluzny SW (ktery vetsinou stal zaprd). Delas to podle predchoziho postu - pridavat MISTNI tiskarnu a nasledne vytvoris port, zadas IP atd? Pokud ano, na cem to zkolabuje, jakou chyb. hlasku to napise a v ktere fazi?
Zkolabuje to právě po zadání té IP adresy, kterou já vlastně neznám...jen znám MAC adresu a pomocí toho NETSPOTu tiskárně přiřadím novou adresu, kterou následovně použiju v tvém postupu. Kde ty bereš IP adresy tiskáren, když nepoužiješ software k tomu určený?
Namlatim je do nich rucne, ale je pravda ze delam s trosku vetsima tiskarnama (>200000 kc), jedine co me ted napada je kolize IP, zkus zakazat routeru prideleni IP tiskarne a lez tam jen pres MAC
Tiskarne zadas rucne IP adresu, masku a branu.
Pokud to nejde, tak resetujes printserver do defaultniho nastaveni (podrzis reset), zapnes si DHCP a nechas tiskarnu liznout adresu z DHCP poolu. Podivas se do DHCP a zjistis, jakou adresu priradil tiskarne. Pres tuto adresu se pripojis but telnetem nebo pres web rozhrani a zmenis si ji dle libosti. Pokud to nejde, reknes DHCP, aby tiskarne prideloval stale stejnou IP adresu.
Tuto adresu pouzijes pri vytvoreni nove tiskove fronty v PC tak, jak to psali vyse, tedy Pridat Tiskarnu - Mistni tiskarna pripojena k tomuto PC - Vytvorit novy port - Standart TCP-IP port. Tim neudelas nic jineho, ze reknes windows, aby poslali tisk na danou IP adresu a pouzili ovladac, ktery zadas, pokud si pri tisku zvolis prave tuto frontu (tiskarnu).