Vykona grafika s malou spotrebou
Protoze se blizi datum kdy byjde alespon pro mne hra desetileti /Empire-total war/
myslim ze mne nemine nakup nove grafarny.Ted mam ATI 2600 XT 256 MB s pasivnim chlazenim a prosim o radu cim ji nahradit
Nejlepe take pasiv chlazeni ale hlavne nizka spotreba.
Cena +-2500-3000
Re: Vykona grafika s malou spotrebou
Radeon 4670, GF 9600 Green Edition (ta se tuším ještě neprodává)
Muzu potvrdit, HD4670 je energeticky strasne malo narocna karta, ani nepotrebuje pridavne napajeni ze zdroje. Mam ji uz par mesicu a max. spokojenost, chladim ji pasivne AC Accelero. V klidu je chladic absolutne studeny a pri zatezi je jen teply (~40°C), takze na nem v pohode udrzim ruku. Navic proudeni v casu neni zadny zazrak. Taktovat jsem ji nezkousel, nebyl zatim duvod. Co jsem hral Test Drive Ulnlimited, tak 1680*1050 high 4xAA nebyl problem
Tady je clanek z Toms Hardware, kde jsou spotreby ruznych graf. karet v idle a load
Jak píše "Saddam", kamarádovi jsem pořizoval za 2k 4670 a celkem jsem čuměl, co za daný peníz dokáže nabídnout. Pokud chceš ticho, pak je tu Sapphire s origopasivem.
tak zrovna ten Sapphire ma treba oproti GB snizeny takty, takze doporucuju se dukladne podivat do specifikaci...
pomerne tichy by mel byt i Sapphire s DDR4 a nereferencnim chlazenim (ktery ma takt pameti naopak o 200 MHz vyssi nez ostatni modely:))
ja mam tuhle a ten orig. chladic je prisernej, okamzite sel dolu
Citace:
Původně odeslal
Sadam.
tak zrovna ten Sapphire ma treba oproti GB snizeny takty, takze doporucuju se dukladne podivat do specifikaci...
Pravda, já na specifikace vůbec nekoukal :-) na druhé straně má (podle Alfacompu) snížený takt pouze na GDDR a jak víme, hlavní výkon dělá takt jádra a ne pamětí ;-)
Každopádně ale díky za upozornění.