Ahoj,
Mám z dovolené fotky ze tří fotoaparátů. Každý měl samozřejmě jiný datum a čas. Poradí mi někdo free program ve kterém by byla možnost fotky ručně seřadit a pak hromadně očíslovat/přejmenovat dle tohoto pořadí?
Díky
Vigo
Printable View
Ahoj,
Mám z dovolené fotky ze tří fotoaparátů. Každý měl samozřejmě jiný datum a čas. Poradí mi někdo free program ve kterém by byla možnost fotky ručně seřadit a pak hromadně očíslovat/přejmenovat dle tohoto pořadí?
Díky
Vigo
total commander ctrl+M ??
Jo přejmenovat to jde, ale seřadit ručně (kromě názvu/datumu/typu)tedy neumím :(
Mas v TC nainstalovany plugin pre podporu exif? Potom budes mat moznost zoradovat/premenovavat subory podla exif udajov z fotografii.
Tento EXIF plugin do TC je skvělej. Sice toto řazení fotek podle EXIFu jsem zatim nějak moc nepotřeboval, ale co kdyby... Takže super, díky moc.
No já to řeším tak, že zjistím rozdíly v časech mezi foťáky a pomocí nějakého programu (jméno si zrovna nevzpomenu) změním u všech fotek čas v exif o daný rozdíl. A pak to pomocí Irfanu přejmenuju. Přidám rok-měsíc-den-čas na začátek jména souboru dle exif.
EDIT: Na zjištění rozdílu ve foťácích je ideální vyfotit nějaké hodiny - ani to nemusí být ve stejný okamžik.
Presne ako píše Camillek. Zisti si rozdiel v časoch fotoaparátov, zosynchornizuj čas vytvorenia fotografie v EXIF-e a následne podľa tohoto času ich môžeš zoradiť a hromadne premenovať podľa svojich potrieb.
Jj díky. Nakonec jsem vše přejmenoval v TC a to v řadě po sobě vždy o 6 čísel. Mezi ně jsem vždy přejmenoval a vložil fota z jiného foťáku.
Díky za tipy,
zrovna řeším něco podobného a o tom pluginu do TC jsem nevěděl. :cool: