Vymena AGP portu - poradte firmu?
Tak jsem si hral s AGP portem co me neustale stval (tak jednou za 4 dny az tyden se v nem uvolnila grafika a PC se logicky poroucelo... zasroubovana byla dobre, i jsem ji zavesil okraj na drat, ale nic nepomahalo - krome vytazeni, ocisteni lihem a vrazeni zpet - 100% funkcnost na par dni zas...) a pokazil jsem ho.
Snazil jsem se napruzit konektory v AGP portu a zkrivil/zlomil jsem dva piny uvnitr a tak ted potrebuji nejakou firmu/nekoho kdo mi AGP slot prepaji, abych mohl pokracovat v experimentech - Trio64 v PCI jako grafika SUXX...
Kdysi mi podobnou vec na Cyberstormu PPC pro Amigu 4000 udelali v Microniku tady v Prerove, ale pokud me pamet nesali, tak Micronik uz neexistuje...
Takze - nevi nekdo kam se obratit?
Specha to, dik za kazdy tip.
Re: Vymena AGP portu - poradte firmu?
Na jakou to máš desku? Nevyplatí se spíš sehnat jinou desku?
Nie je to nejaky velky problem, potrebujes len odpalenu dosku s vhodnym slotom a spravne nastroje - teplovzdusnu pistol a kvalitnu spajkovacku. Otazka je, komu sa to bude chciet robit...
Trochu OT:
Zkušenosti s tím moc nemám, ale u nás v práci jsme zkoušeli ze srandy na staré desce zrovna AGP port dostat ven horkovzdušnou pistolí a nevím, jestli společně se slotem nešlo i pár SMD kondíků. Každopádně to šlo dost blbě, pinů je tam fakt spousta a slot je dlouhý. Naostro mi to přijde, jako docela těžká věc. (Ale je fakt, že pro člověka, který v tom má více zkušeností to může být brnkačka :) )
Marty - samo ze se to nevyplati. Nicmene opravy a modifikace a svanda se starym HW neni o cene ci vyplati/nevyplati ale o tom, jestli ten kram nakonec prinutis delat to, co chces. A na to uz jsem MOC blizko, abych to vzdal :)
Rainbow - neni, opravdu ze neni. Pomohli mi zase v Microniku ( http://www.micronic.cz ) - pan Smička se na to podíval a výměnu provedl a vše teď jede jak má :D 3x hurááá!
Nevýhodou je trošku vyšší cena (přesahující tak nějak cenu desky, už pořizovací cena desky byla 0,- Kč (špatné kondíky měla) ...) ale práci odvedl dobrou. Škoda jen malinkého problému při testování, ale stanou se i horší věci v životě lidském - zase to mám rychle hotové, mno :p
Citace:
Původně odeslal
caps_buster
Marty - samo ze se to nevyplati. Nicmene opravy a modifikace a svanda se starym HW neni o cene ci vyplati/nevyplati ale o tom, jestli ten kram nakonec prinutis delat to, co chces. A na to uz jsem MOC blizko, abych to vzdal :)
Rainbow - neni, opravdu ze neni. Pomohli mi zase v Microniku (
http://www.micronic.cz ) - pan Smička se na to podíval a výměnu provedl a vše teď jede jak má :D 3x hurááá!
Nevýhodou je trošku vyšší cena (přesahující tak nějak cenu desky, už pořizovací cena desky byla 0,- Kč (špatné kondíky měla) ...) ale práci odvedl dobrou. Škoda jen malinkého problému při testování, ale stanou se i horší věci v životě lidském - zase to mám rychle hotové, mno :p
OK, pro zajímavost, kolik to stálo?
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Nie je to nejaky velky problem, potrebujes len odpalenu dosku s vhodnym slotom a spravne nastroje - teplovzdusnu pistol a kvalitnu spajkovacku. Otazka je, komu sa to bude chciet robit...
v minulosti jsem delal v praci kde jsme delali reworky a s takotouto fuskou bych ho rovnou vyhodi, nebo mu dal z hromady srotu "novou desku".:rolleyes:
tipuji tak 400,- +- což je povětšinou nejnižší cena za hodinu práce v oboru IT a současně maximální aktuální prodejní cena té desky.
Marty - pan Smička říkal, že standardní sazba za opravu mainboadu je 450,- ... zapoměl dodat, že bez DPH ;) Ja dostal slevu, protože mi odpálil svou chybou (uchycení Zalman chladiče zabranilo úplnému dosednutí chladiče na CPU) CPU...
russianblue - no jo, jenže já s tou deskou experimentuji, čiže pro mě hodnotu má - i když jen sentimantální :)
Jey - tipuješ přesně. Nicméně desku s všemi vyměněnými kondíky za kvalitní Samxon GCčka bych za 400,- neprodal ani náhodou, ta má minimálně dvojnásobnou cenu - a pro mě je navíc prostě neprodejná ;)
Jey: trefils.
V práci bych to dokázal udělat. Většinou se musí použít vyhřívaná odsávačka cínu, aby šel konektor vyndat lehčeji, protože foukat na to vzduchem může uškodit desce i konektoru.
Cena je však vzhledem k ceně desky závratná. Taky bych to za míň jak 400 nedělal :-( ono to není jen takové Fikmik....
Samo, vzhledem k tomu, ze je to VIA KT266A deska, tak je to cenovy nesmysl to vubec menit. Nicmene ja na ni experimentuji a je to tedy pro me dulezitejsi nez nejake penize ;)
Hracicky srandicky - to vsechno neco stoji, ber to tak. Podstatne je, ze deska slape jak hodinky :)
Za sebe muzu rict, ze sem nekolikrat pomoci horkovzdusny pistole vypajoval PCI sloty, sokety na DIMM a na CPU (S370) a kdyz se to neuspecha, tak se to vecinou povede bez problemu vydat. Az na to, ze z desky leccos opada, PCB se oskvari nebo nafoukne. Takze bych to resil asi tak, ze bych si takle vyndal AGP konektor z jine vadne desky, a na teto bych ten plast AGP rostipal na maly segmenty, vyndal a vypajel perko po perku, odsal cin a osadil dobry konektor. Nemel sem este tu cest delat s vyhrivanou odsavackou, takze mozna s tim by to byla pohodicka. No ale asi bych se hodne rozmyslel, jesi tu desku nekoupit jinde a na ni pripadne udelat ty jednodussi modifikace jako vymenu kondu. No a za 450,- bych do toho asi nesel (mozna driv coby student :). Ale tak hlavne ze to dobre dopadlo.