[vyreseno] Ktery prehravac se nezbori na 3GB+ mpg?
Z tv grabuju video. Z tuneru leze mpg, je v tom mpeg2. Kdyz je soubor hodne velky a chci ho pustit, zatim kazdy program, ktery jsem zkusil, se zasekne, neco asi dela (zatez cpu kolisa mezi 0 a 10 procenty), ale pokazdy to nikam nevede. SW, kterym to grabuju, a ktery byl pribaleny k tv tuneru (total media se to jmenuje), to jediny bez problemu prehraje. Hranice, kdy to je "neprehratelne" je nekde mezi 3GB (prehraje se) a 3.5G (neprehraje se). Zkusil jsem windows media player, bs player, mv2player, vlc,... vsechno stejne. poradi nekdo prehravac, ktery toto zvladne?
OS je win xp.
Re: Ktery prehravac se nezbori na 3GB+ mpg?
Co se týče jiných formátů, tak třeba *.mkv mi BSplayer přehrává v pohodě (8GB soubor).
Když jsem graboval z TV karty (taky do mpeg2), tak jsem to pak hned rozstříhal v přibaleném sw a graboval do divx. Na co skladovat soubory ve velkém mpeg2?
Chci si to pustit a pak smazat - mam to misto videorekorderu, kdyz chci videt neco co nestiham.
Jenom napad - nemas ten disk s tim mpg souborem nahodou naformatovany na FAT32? Tam je limitace na necelych 4 GB (2^32 -1), takze by se Ti tam pri nahravani a prekroceni tohoto limitu vlastne soubor neulozil cely a nesel pak spravne prehrat? Reseni -> NTFS.
Popr. zkousel si Media Player Classic Home Cinema http://mpc-hc.sourceforge.net/? Mnou pouzivany a oblibeny, prehraje vse ok :-)
Taky jsem nemel nikdy problem prehrat i velky soubory nahrany z dvbt, hledal bych zradu v tom nahravacim softu
2KtK: Hledal bych to jinde nez v prehravaci, bez problemu prehravam 30+GB rip z BD (vcelku jedno cim).
Disk je v ntfs.
Zkusim jeste ten mpc, ale tusim, ze to taky moc nepomuze..
KtK:
Tipujem bud prehravac alebo kodek... Mam tu z HDD kamery nejake MPEG2 subory, ktore maju 3-4GB a idu mi bez problemov prehrat v MPC aj WMP11... Ale cez F3 v Total Commanderi nejdu...
PiT: a jake kodeky prosim pouzivas? Je fakt, ze jsem na tom compu nedavno delal ze zoufalstvi kvuli zvuku ruzne harakiri..
KMplayer jsi zkoušel? Má vlastní kodeky, takže je jedno co je a není v systému.
Co se týče kodeků, tak se mi po dlouhém hledání osvědčilo na čistý(!) systém nainstalovat CCCP kodek pack, přehrávám všechno bez problémů: mpg, divx, HD filmy,mp4,mkv,flv...
Pokud se má instalovat na systém s kodekama, tak všechny nejdřív pečlivě odstranit.
Osobne moc nechapu tohle laborovani s desitkama kodeku nedej boze tzv "codecpacku", tedy krome toho kdyz chce clovek i enkodovat.
Proste nahrat ffdshow, to prehraje vsechno od mpegu po quicktime. Zadnej bordel v systemu, nic.
Problem zda se solved. odinstaloval jsem vsechny kodeky, prehravace a podobnou havet, co jsem nasel, a ejhle, jede to jako vino :) primo jak burcak, i ty co sly pred tim, se oteviraji takrka okamzite, coz driv par sec. trvalo.