Jak vypnout napajení USB zařízení po vypnutí PC?
Zajímalo by mne jak vypnout napájení USB zažízení po vypnutí PC? Projevuje se to tak, že když vypnu počítač stále svítí myš, bluetooth atd..
Lze to nějak v BIOSu vypnout? Žádnou takovou položku jsem nenašel.
MB viz podpis.
Díky za odpověď.
----
MB Gigabyte GA-965GM-S2
Re: Jak vypnout napajení USB zařízení po vypnutí PC?
Me to taky dela, ja vypinam centralni zasuvku :)
No to ja sice taky, ale kdyz vypnu telefon na dalku pres telefon (bluetooth), tak to jaksi nejde a musim vstat z postele ze.. Coz je velice nepohodlne, nejde to resit nejakou fci v biosu?!
EDIT: Tak jsem hledal na googlu a zjistil jsem ze mam mit v Biosu deaktivovanou polozku PME Event Wake Up, coz mam, ale mys stejne sviti.. :-/. Zkousel jsem vypnout i USB legacy support ale vysledny efekt zadny..
Pokud tak jsou wokna, tak prolez vlastnosti těch zařízení jestli nemaj "povoleno probouzet systém" a kdyžtak to zruš.
Peca: Koukal jsem do sprave zarizeni, ale u mysky zadne "povoleno probouzet systém" nemam..
Polaboruj v BIOSu s nastavenim S3 a spol (sniz co tam je na nizsi/povypinej to), a precti si pravidla. Viz podpis tu bude 10let, ale ty budes mit uz uplne neco jinyho!
Aktualizuj BIOS, povypínej wake up events, mělo by to jít vyřešit nastavením power managementu BIOSu.
Btw tohle máš napsaný v manuálu:
Citace:
Questions 2: Why is the light of my keyboard/optical mouse still on after computer shuts down?
Answer: In some boards, a small amount of electricity is kept on standby after computer shuts down and that's why the light is still on.
Pak to ber jako vlastnost své desky...
A není k tomu náhodou určený na desce jumper pro USB power?
Pročetl jsem si manuál ke zmíněné desce GA-965GM-S2 a na MB žádný jumper na odpojení napájení pro USB není.
Takže máš jen dvě možnosti:
* buď to vyřeší vypnutí voleb v menu Power Management Setup - PME Event Wake Up, Power On by Ring, Resume by Alarm, Power On By Mouse a Power On By Keyboard
* vypínat zdroj od sítě 230V (buď vícezásuvkovou prodlužkou s vypínačem nebo vypínačem přímo na zdroji...)