-
video přehrávač s odděleným obrazem od ovládání
Snažím se najít video přehrávač pro Windows i pro Linux, který by splňoval následující jednoduché podmínky:
- obraz musí jít oddělit od ovládání, abych mohl mít ovládání a nastavení na monitoru a samotný video obraz na druhém monitoru (případně televizi)
- titulky musí jít posunout pod obraz videa, pokud mám televizi klasického rozlišení (ne širokoúhlou) a pouštím širokoúhlý film, titulky musí být v černém poli pod filmem, je zbytečné, aby film překrývaly, když je dole dost místa
- titulky musí být žluté a podklad transparentní
A teď co jsem zkoušel:
DirectVobSub neumí dát titulky pod obraz videa.
MV2Player - dlouho sem používal ve Win XP, bohužel ve Win Vista už neumí transparentní titulky, což sice při umístění titulků do černého pole pod filmem nevadí, ale občas i tak překrývá kousíček filmu a u starších filmů 4:3 formátu to samozřejmě vadí
BSPlayer - byl by dobrý, bohužel neumí dát titulky pod obraz videa
VLC Player - v tomto přehrávači se dá udělat všechno co potřebuju (včetně oddělení obrazu videa od ovládání - v nastavení Embedeed něco...), bohužel k mému velkému zklamání jsem zaznamenal, že u některých filmů se rozchází titulky s obrazem, přestože ve všech ostatních přehrávačích je to OK, korigovat ručně to nehodlám, tento bug musí opravit vývojáři VLC
Media Player Classic - nepřišel jsem na to, jak oddělit obraz od videa, titulky sám o sobě také neumí
KM Player - nepřišel jsem na to, jak oddělit obraz od videa
MPlayer for Windows - nefunguje s Windows Aero, při pokusu o spuštění jakéhokoliv filmu zčerná obrazovka a pak se aplikace zase horkotěžko vykreslují zpátky, žádný film mi to nepřehraje. I když to rozfunguju, nedokážu dát titulky pod film do černého pole. Totéž platí o Linuxové verzi.
Winamp - teď si nejsem jistý, něco mi tam nešlo, asi mi tam nefungovaly titulky, každopádně Winampem pouštím pouze hudbu, ale nebráním se videu, pokud to půjde nastavit :)
Windows Media Player - tak tohle je úplně mimo, bez komentáře :)
Existují vůbec ještě nějaké další přehrávače, které bych mohl zkusit?
Pokud víte, že jsou některé uváděné informace nesprávné, prosím o korekci :) - u některých programů by stačilo vyřešit jen jeden problém a mám to, možná, že jsem někde něco přehlédl.
-
Re: video přehrávač s odděleným obrazem od ovládání
Myslim, ze je pre Teba najkompromisnejsie docasne pouzivat MV2Player, na ktory si zvyknuty a pockat na opravu synchronizacie titulkov vo VLCPlayeri.
Dobre by bolo, keby si sa pohral i s Winampom. Ak ho aktivne pouzivas na hudbu a vyhovuje Ti jeho prostredie, preco pouzivat na video nieco ine. Samozrejme za predpokladu, ze v nom dokazes nastavit Tebe vyhovujuce hodnoty (daj vediet, rad sa poucim).
Osobne som na tom prave tak ako ty: hudba - old winamp, video - mv2player/vlcplayer ;)
-
Ano, momentalne pouzivat MV2Player na sirokouhle filmy a BSPlayer na filmy v klasickem formatu. Ale tento zoufaly stav bych chtel nejak vyresit a ne zrovna tim, ze si koupim sirokouhlou televizi :)
Vite-li o jeste nejakem dalsim prehravaci, ktery by stal za vyzkouseni, sem s nim :)
-
A co takhle pouzit tvuj M2VPlayer a Vobsub, ten pouzivam uz nekolik let a nemusim si delat starosti s nastavovanim titulku v ruznych prehravacich ;-)
-
Ad mplayer: muzu vecer testnout ve Vistach, ale v XP i Linuxu samozrejme funguje zcela bez potizi a titulky si muzes poslat kam libo.
napr: vf=expand=0:-80:0:0 (toto je format do konfiguraku, rozmer samo zavislej na formatu videa, da se to napsat i jako parametr ale pak to je s pomlckama a bez =)
Edit: Jen detail, jelikoz pouziva overlay, tak se napr nesnese s winampem v tom "lista" rezimu (napr zalejza za horni okraj ve widlich), pak to zobrazi zeleny okynko a video neni videt. Mozna to je pricina proc to nejede s Aerem.
V tucnakovi samozrejme funguje naprosto bez zavahani naprosto vzdy a se vsim (prehraje vpohode i riplej BlueRay, jen zatim neumi titulky + zvuk treba vybrat zadanim ID streamu - nerozpozna spravne jazyk).
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Mozna to je pricina proc to nejede s Aerem.
Jop, Aero samo o sobě se vykresluje pomocí overlay mixeru a ten nemůže používat víc programů najednou. Tenhle přehrávač neznám, ale všeobecně se to řeší použitím jiného rendereru, ideálně asi VMR9 Renderless.
-
Media Player Classic urcite titulky umi a ovladat by mel jit pomoci weboveho rozhrani.
DirectVobSub umi dat titulky "pod" obraz. Staci dat v zalozce General - Expand to 4:3.
Mplayer funguje blbe Ve viste kvuli tomu, ze umi pouze dnes uz nepouzivany Overlay. A mam pocit, ze dodnes neumi jine nez bile titulky :rolleyes:
Nejlepsi na tohle je asi VLC, skoda ze ti blbne.
BTW: co znamena "oddelit obraz od videa?"
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
BTW: co znamena "oddelit obraz od videa?"
Asi myslel oddelit ovladani od obrazu (viz nadpis).
Jinak BSP titulky pod obraz pokud vim umi (right click->subtitles->subtitle properties->custom position a dam je kam chci, aspon teda s overlayem.)
-
Diky za informace.
MV2Player by byl dobrej, bohuzel netransparentni titulky ve Viste neni jediny jeho neduh. Navic jeste casto pada s hlaskou Invalid floating point operation. Take nektere filmy bezduvodne zobrazuje mensi (+/- nepomuze).
Povedlo se mi nastavit ten DirectVobSub nastavit na Expand to 4:3 + override placement Y=100 skutecne ted titulky jsou pod filmem, super.
V BSPlayeru sice jde presouvat titulky, ale nize nez je dolni cast filmu to nejde. Proste do cerneho pole je uz neposunu. Pokud to jde, navedte me prosim co presne jeste nastavit.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Jop, Aero samo o sobě se vykresluje pomocí overlay mixeru a ten nemůže používat víc programů najednou. Tenhle přehrávač neznám, ale všeobecně se to řeší použitím jiného rendereru, ideálně asi VMR9 Renderless.
Tak mplayer lze prepnout do gl/gl2, tim se toto vyresi, jeste budu hodnej a overim to ve vistach (64bit ultimate).
-
S timto nastavenim muzu posouvat titulky kamkoliv, aspon teda na PC, jak je to s TV nevim.
-
Tak overeno s gl2 jede mplayer tezce vpohode.
2howard: Vis jak se to rika ? zeby RTFM ? :roll:
muj config:
Kód:
## MPlayer Windows configuration
## It's better to leave this enabled on Windows, since the console is slow.
quiet=yes
#tady mu reknu, ze titule sou utf, kdyztak si je preulozim
utf8=yes
subcp=utf8
#tady mu reknu font a i kdyz protestuje, tak to sezere a pouzije ho
font=c:\WINDOWS\Fonts\arial.ttf
#velikost fontu
subfont-text-scale=3
cache=16384
## Frame dropping
#framedrop=yes
## drive letter of your DVD
#dvd-device=d:
## Uncomment this for AC-3 passthrough.
#afm=hwac3
## You can use the DirectX or OpenGL video output, default is directx.
#Tohle nastaveni sezerou jak visty tak XP s jinou overlay aplikaci (Dx ve vistach a aerem nejede)
#vo=directx
vo=gl2
## video filtering and postprocessing
## eq is useful if your video card does not support video overlay.
# Par filtru pro ruzny prilezitosti
#vf=pp,eq
#vf=eq,pp=lb/hb/vb
#vf=lavcdeint
-
Co se tyce toho BSPlayeru, bohuzel pri sledovani filmu se prestaly 4x zobrazovat titulky a musel jsem se zvednout 4x z pohovky, abych ho restartoval. Maximalni unosny pocet zvednuti z pohovky behem sledovani filmu je nula. :D Navic dost casto prestava zobrazovat titulky pri resizu okna, pomuze opet jen restart BS Playeru. To byla jedna vec. Druha vec je ta, ze i kdyz jsem nastavil BS Player presne podle screenshotu silence, nelze umistit titulky do cerneho pole pod filmem. Nevim uz co s tim.
Takze opravdu budu muset znovu vyzkouset ten MPlayer. Do konfiguraku jsem se nedival, ale asi budu muset.
Jeste mimochodem, zadny z tech prehravacu nedokaze zabranit Viste, aby mi po pul hodine vypla monitor, cimz mi vypne i obraz na televizi. U vsech prehravacu je nicmene standardne nastaveno, ze maji blokovat vypnuti monitoru. Holt asi Vista ma vetsi prioritu :) nebo ma to nejake reseni krome toho, ze zakazu automaticke zhasinani monitoru po pul hodine? :D
------------------------------------------------------------
Takze po zapnuti gl2 skutecne MPlayer ve Viste funguje. Zustavaji dva problemy:
1) Nedokazu posunout titulky dolu pod film do cerneho pole, i kdyz zapnu "Pridavat cerne okraje v rezimu cele obrazovky" - podle komentare to ma delat presne to co potrebuju.
Nasel jsem FAQ - http://smplayer.berlios.de/forums/vi...c.php?pid=4148 - bod 18 a 19 nefunguje, blbne to, film se zobrazuje uriznuty, nebo okamzite po play spadne.
2) SMPlayer nenacita automaticky prislusne titulky, i kdyz je nastaveno, ze ma hledat titulky obsahujici nazev filmu. Musim je rucne otevrit, pak obraz zavrit a dat znova PLAY.
-
Jak hejbat titulkama mas fous vejs (vf=expand ...), samo jako parametr do configu, GUI je obecne na ....
Titule mi tak nejak default otevira, pokud se soubor jmenuje stejne (uplne) jako film (a ma znamou priponu).
Edit: Ten filtr samo zpusobi to, ze se k videu prifari kus prazdnyho mista = tam co je normalne "tma" a tim padem se titule zobrazi tam. Vedlejsi efekt je ponekud vyoseny film (posune ti ho po obrazovce nahoru), ale to predpokladam neva - proste se zmensi cernej pruh nahore.
Edit2: Jeste jednu nevyhodu to ma, neni to automaticky = musis to nastavit pro kazdej film/respektive format/ extra.
-
Doufam ze jsem nasel spravny konfiguraky (nikde jinde neni *mplayer.ini):
C:\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
C:\Users\Howard\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
bohuzel ani v jednom se ta zmena neprojevi. At pisu vf=expand... kamkoliv, je to bez efektu. Bohuzel, neco je spatne. Mozna je to blizici se pulnoci, zkusim to zase zejtra. Diky za pomoc.
EDIT: Nedalo mi to a zkusil jsem spustit rucne mplayer s parametrem -vf expand=0:-100:0:0 film.avi a funguje to. Takze potvrzuju, ze to GUI SMPlayer je doj***ny. Zitra se na to podivam jeste jednou poradne. Dik.
Mezitim, abych mel zalozni variantu, helpnete mi jeste s tim BSPlayerem? Nastavil jsem vse dle screenshotu, bohuzel ty titulky se proste nedaji dat niz, nez je obraz videa.
-
Hele a jaký ovládání potřebuješ na druhým monitoru? KMko umí prakticky všechny funkce namapovat na klávesy nebo tlačítka myši a ostatní požadavky zvládne na jedničku.
-
Pro me je opravdu opruz, kdyz musim kvuli zmene nastaveni vypinat fullscreen, prenaset prehravac na monitor, tam pak udelat zmenu, zase presouvat na televizi a zapinat fullscreen. Nebo pokud mam mysi menit pozici filmu, mzourat na televizi a trefovat se tam na tlacitka je hrozny. Nehlede na to, ze na televizi ani od pocitace nemusim videt. Ja vim, ze to jde vsechno klavesnici, vsak ji taky pouzivam, ale pro me je uzasne pohodlne mit ovladani a vsehcno nastaveni na monitoru. Ale rad bych, abychom zde neresili duvody, proc chci mit oddelene ovladani od videa, zamerme se prosim pouze na vysledek (duvody muzem prodiskutovat potom).
-
1 Příloh-a(y)
BSPlayer visty a overlay skutecne titulky dolu neumi. Ale jde to obejit nastavenim viz screen.
-
2howard: Kdysi, kdyz jsem pouzival televizi, tak existoval nejaky Theater mod (aspon u ati grafik), pri kterem jsi nechal prehravac na monitoru a obraz videa se zobrazil na televizi, automaticky ve fullscreenu.
-
Jenom malou poznámku, zkoušel si přehrávač GOM?:
http://www.gomlab.com/eng/
-
Citace:
Původně odeslal
howard
Doufam ze jsem nasel spravny konfiguraky (nikde jinde neni *mplayer.ini):
C:\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
C:\Users\Howard\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
Ne tohle neni ono.
Pr: Mam adresar mplayer (v program files) a v nem je exe. Pak je v nem este adresar mplayer a v nem soubor config (bez pripon).
Tusim ze pokud by byl tehne config v adresari s filmem, tak jej uprednostni.
Jinak bouzivam binarku primo z hq.
-
Diky vsem, vecer vyzkousim jinou binarku mplayeru, jine nastaveni BSPlayeru a GOM.
-
Citace:
Původně odeslal
howard
Pro me je opravdu opruz, kdyz musim kvuli zmene nastaveni vypinat fullscreen, prenaset prehravac na monitor, tam pak udelat zmenu, zase presouvat na televizi a zapinat fullscreen. Nebo pokud mam mysi menit pozici filmu, mzourat na televizi a trefovat se tam na tlacitka je hrozny. Nehlede na to, ze na televizi ani od pocitace nemusim videt. Ja vim, ze to jde vsechno klavesnici, vsak ji taky pouzivam, ale pro me je uzasne pohodlne mit ovladani a vsehcno nastaveni na monitoru. Ale rad bych, abychom zde neresili duvody, proc chci mit oddelene ovladani od videa, zamerme se prosim pouze na vysledek (duvody muzem prodiskutovat potom).
btw, není řešení theatre režim na TVoutu? Tj. všechno overlay video se pošle na TVout? Dlouho už nemám k PC připojenou TV, ale kdysi mi to tak fungovalo.
-
Verim, ze reseni je MediaPlayerClassic Homecinema verze 1.2.929.0 nebo vyssi.
Na grafice nastavit Dual view (ne clone), tak ze na obrazovce televize bude jenom pozadi plochy a bude tam rozliseni vhodne pro televizi.
V MPC v Options - Playback - Output nastavit Fullscreen monitor na Display 2.
Ovladani ma jit nakonfigurovat jako webove pouzitelne napriklad i pres iPhone http://www.evinyatar.be/sphpblog/ind...y080127-145408
ale to jsem nikdy nezkousel.
-
Asi OT, ale já používám aviaddxsubs na sloučení titulků s filmem, v něm je možné přesně určit kde se titulky maj nacházet, změnit barvu font velikost titulků atd. ve woknech ale výslednej divx formát přehraješ jen v originál divx playeru a v každém stolním divx certifikovaném přehrávači a v PS3..Jestli ale umí divx player oddělit ovládání a zobrazení nemám kde vyzkoušet..