Re: Reklamace u České pošty
Zkus se zeptat ma ČTU, ten ma dohled nad postou.
1 Příloh-a(y)
Tak už mám hezkou zkušenost i já :confused: - grafická karta pro _Tomase
Poradí někdo, co můžu v daném případě ještě udělat - jak dál postupovat?
Balík BX03135026XXX
1) Balík byl zabalen balícím papírem a opatřen samolepícím štítkem s adresou příjemce a odesílatele.
2) Balík byl podaný 13.10. na poště Praha 7
3) 27.10. podána reklamace zásilky z důvodu jejího nedoručení.
4) 19.11. podle pošty vyřízena reklamace, pošta vrací poškozenou zásilku ve zničeném obalu a nabízí zpět částku za poštovné.
5) Postup pošty - balík se vrátil zcela roztrhaný, z původního balícího papíru, zbyl už pouze zbytek bez adresních štítků. Na původní roztrhané krabici byla moje adresa, krabici jsem použil z jiné zásilky. Podle této adresy kterou měl pracovník úložny v Brně na očích už v době přijetí balíku (!), byla zásilka nakonec poslána zpět (?).Grafická karta nesla stopy manipulace pracovníkem pošty. Vzhledem k tomu, že se jedná o zařízení citlivé na výboj statické elektřiny a bylo vyjmuto z antistatického obalu, není možné prokázat jestli nedošlo k jeho poškození. Kartu nemám kde odskoušet a náklady pro zaslání odborné firmě k otestování s největší pravděpodobností překročí hodnotu zásilky.
6) Zbytky balíku odmítám z výše popsaných důvodů převzít a požaduji na České poště řešení.
Stav balíku jsem na místě vyfotil alespoň mobilem a přikládám. Ten papír s poštovní páskou je nějaký plakátek pošty ve kterém to přišlo do Prahy.
A mels balik pojisten ? Pokud ne, tak je to trochu horsi, nevim jaky je aktualni stav ale mam pocit ze do nejake castky obsahu by to posta hradit mela. Pokud ano, tak je to bez debat a pozaduj pojistenou castku.
BTW: To je presne duvod proc zasadne nic neposilat postou na reklamaci.
Paní co vyřizuje reklamace to vysypala na stůl, řekla tady to máte, vrátím vám to co jste zaplatil za naše služby a je to vyřízené :eek:.
Ještě před tím padl návrh, abych si to vzal, znovu zabalil, přinesl na poštu a oni se pokusí to znovu doručit.
Udaná cena balíku byla 1000,-
Pokud jsi na podací lístek vyplnil 1000Kč, je to automaticky cenný balík, tzn. je pojištěný.
no-X: jj, je to tak jak píšeš - cenný balík
=> automaticky pozaduj ten litr.
A to jsi zůstal klidný, když ti řekli, že to máš vzít, znovu zabalit a oni to milostivě zkusí doručit znovu? Já se přiznám, že bych to asi nevydržel a seřval tu paní do kuličky. A myslím že kdyby sis nechal zavolat nadřízeného, tak bys s tím litrem odešel, nebo jsi to zkoušel?
1 Příloh-a(y)
Tak jsem situaci České poště popsal stejně jako jsem to udělal zde a chtěl od nich řešení. Dnes jsem si vystál frontu na doporučený dopis a vyzvedl tohle.
Nechápu jak a jestli vůbec byla zásilka poškozena budou zjišťovat až si zásilku odnesu ???
Tohle se mi už vážně vůbec nelíbí. Co s tím :mad:
Citace:
Původně odeslal
flash
Tak jsem situaci České poště popsal stejně jako jsem to udělal zde a chtěl od nich řešení. Dnes jsem si vystál frontu na doporučený dopis a vyzvedl tohle.
Nechápu jak a jestli vůbec byla zásilka poškozena budou zjišťovat až si zásilku odnesu ???
Tohle se mi už vážně vůbec nelíbí. Co s tím :mad:
Njn, tak to proste funguje. Musis mit prvni sepsany reklamacni protokol a potom se to az resi. Je to proste standartni reseni Ceskou postou. Proste to prevezmi a nech si na ten papir vsechny vady kolem baliku napsat. Jinou moznost stejne nemas.
A vem si sebou svedka = ne rodineho prislusnika.
Všem děkuji za pomoc. Nakonec po hodině vyplňování několika různých formulářů na poště, a deseti dnech dalšího čekání, přišla složenka na 1065,-Kč (cena a poštovné). Bohužel bez jediného vyjádření od ČP :(.