Já dotěď nevim co je to lapování.Co to je?? :-) A kde se to dá udělat,jak se to dělá atd.
Dikes
Printable View
Já dotěď nevim co je to lapování.Co to je?? :-) A kde se to dá udělat,jak se to dělá atd.
Dikes
Lapovanie je vyrovnavanie nerovnosti na povrchu chladica (a nie len chladica). Robi sa to smirglom. Ides od drsneho, cez menej drsny az po finalnu cast, ked ten povrch nebrusis, ale lestis.
No ono te je praobycajne smirglovanie hlinika co najjemnejsimi smirglami ;D Alebo pri vysokych otackach s lestacim kotucom 8-)
To Toxic bol si o minutu rychlejsi ;D ;D ;D
To Jan: S tymi vysokymi otackami by som neprehanal, hovori ti nieco vyraz "tecenie" materialu ;D
Inac, o lapovani je celkom fajn clanok http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17151
Lapování je: dokončovací operace, při níž se materiál z nějakého obrobku ubírá VOLNÝM brusivem (lapovací pasty,roztoky). Fyzikální podstatou je jednak odřezávání vrcholků nerovností profilu a jednak PLASTICKÁ DEFORMACE miniaturních nerovností.
Dotaz zněl co je to lapování, to co děláme my s tělesy chladičů je prachsprosté broušení brusnými papíry nebo plátny, kvalitativně naprosto nesrovnatelné s lapováním (z hlediska drsnosti povrchu a geometrických tolerancí) - a pokud povrch po tomto broušení ještě vyleští (opět úplně odlišná operace s jiným tvarem zrna) tak sníží drsnost, ale např rovinnost o kterou tu jde také je v h.a.j.z.l.u :!:
NAPROSTO SE ZTOTOŽŇUJEM!Citace:
Původně odeslal šaman
problém je v tom, že "lapovat" zní líp než "brousit" :lol:
a leštění je na .... člověk se sice vidí, ale k čemu to je, když spodek není rovinný.
No, ale kedze to nema na chladenie velky vplyv (1-2 stupne), je "vylesteny" chladic celkom dobrym doplnkom do tunovanej skrine, no nie? :lol:
no já mám většinou chladič na cpu, a z tý strany to vidět není :lol:Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
pockej chladic se davá na cpu???Citace:
Původně odeslal Staňour
a proc se teda lestí aby se v nem slo videt?
mno aja proc se mi ten kompl furt prehriva ;D
Mno nejlíp by o lapování mohl povídat Visby,...
Ale dlouho jsem ho tu neviděl,...
Každopádně já lapuju v práci na rotujícím brusu na který je nanesen brusný prášek s olejem,...
Ale ked pride frajerka, mozes dat chladic dole a ohurovat ju nim :mweheh:Citace:
Původně odeslal Staňour