HDD po spusteni 6 minut hrabe
nevim od kdy, ale je to uz nejaky cas, po spusteni notesu, komp permanentne neco taha z disku. ted jsem to meril a je to od nalogovani 6 minut v kuse. Pak zhasne kontrolka a uz je pokoj.
Indexovani vsech disku jsem vypl, ale to nebylo ono. Nevite co by to mohlo byt ?
subjektivne bych rekl ze to ze zacatku nedelalo.
Re: HDD po spusteni 6 minut hrabe...
Superfetch - na pozadí si plní ramku souborama, který si myslí, že budeš potřebovat. Ignoruj to.
(samo to může bejt i něco jinýho, ale na tohle to sedí)
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Superfetch - na pozadí si plní ramku souborama, který si myslí, že budeš potřebovat. Ignoruj to.
a proc to dela az posledni dobou ?
ramku sleduju. tesne po nalogovani mam zaplneno 1200 MB, pak to spadne na 930 MB, kdyz skonci to blbnuti na disku tak je to kolem 1080 MB.
da se to vypnout ? nebo je to built in ficura ?
EDIT: ok, tak teda ignoruju.
Da se to samozrejme vypnout ve sluzbach. A presne jak jiz bylo zmineno, stoprocentne se jedna o sluzbu superfetch. Po case si zapamatovava jake aplikace nejcasteji spoustis a ty nasledne rve do pameti a umozni ti to ty aplikace spoustet rychleji. Dle meho je to tak dobre nekam, kde zapnes PC a spustis sve 3 aplikace [word, outlook, IE] a pracujes.
Edit: Tak Dazzle hodil navod sem jak to deaktivovat. Nasel to drive, nez jsem odepsal na tu SZ co mi poslal :]
deaktivace superfetch
Citace:
Původně odeslal
Misterio
Da se to samozrejme vypnout ve sluzbach. A presne jak jiz bylo zmineno, stoprocentne se jedna o sluzbu superfetch. Po case si zapamatovava jake aplikace nejcasteji spoustis a ty nasledne rve do pameti a umozni ti to ty aplikace spoustet rychleji. Dle meho je to tak dobre nekam, kde zapnes PC a spustis sve 3 aplikace [word, outlook, IE] a pracujes.
Edit: Tak Dazzle hodil navod sem jak to deaktivovat. Nasel to drive, nez jsem odepsal na tu SZ co mi poslal :]
deaktivace superfetch
Diky za navod. K+
Chtel bych spis radu , zda mi to doporucujete vypnout, ci nikoliv. Nejak mi to neomezuje, jen me zmatlo, jak moc se to ted v posledni dobe "aktivovalo".
Re: HDD po spusteni 6 minut hrabe
Ja to mam osobne vypnute, protoze je to pro me pouzivani zbytecne. Takze spis vypnout, ale to je muj subjektivni nazor :]
tak jsem to zkusil disablovat, a sice to 6 minut nehrabe na disk, ale spousteni cehokoliv JE o poznani pomalejsi, at je to IE, control panel, ci tento pocitac.
Takze jsem to zase zapl. :p
Já to mám zapnutý, protože oproti XP mi spousta věcí nabíhá znatelně rychleji, přesněji řečeno okamžitě. Dřív jsem pořád ještě postiženej XP pyskoval, že mám plnou paměť, ale naštěstí jsem už prozřel :)