Acer Aspire 5100 - chyba disku
Cau lide,
mam takovy problem s timto notasem (viz. hlavicka). Po zapnuti nechce nacist disk. Kdyz mrknu do biosu, tak mi jednou ukaze, ze tam je a po druhe uz ne. To same v sekci Boot (z ceho ma bootovat postupne). Nebo se ukaze jen v informacich a bootu uz ne. Kazdopadne kdyz ho vidi, stejne nenacte. Zkousel jsem disk pripojit externe a vsechny data tam jsou. Proste vse vypada v pohode.
Nesetkal se nekdo s timhle problemem? Poradte prosim. Diky
Re: Acer Aspire 5100 - chyba disku
Citace:
Původně odeslal
Lepa
Zkousel jsem disk pripojit externe a vsechny data tam jsou.
To je dobrý znamení, každopádně bych bejt tebou okamžitě udělal zálohu všech věcí který tam máš a potom teprve můžeme vymejšlet nějaký experimenty.
Je to sata nebo pata? Přesně takhle se mi jenou choval pata disk s přelámaným kabelem.
Je to sata.
Jinak myslel jsem si presne to same, ze je tam problem s kabelem, jenze problem je v tom, ze ten konektor je primo napajeny na desce, takze jedine promerit kontakty a takovy odbornik uz nejsem. Navic to neni muj notas, ale od znameho, ktery mi ho dal, at se na to mrknu a nerad bych mu ho vratil jeste v horsim stavu, nez mi ho dal.
Nevim jestli to necemu pomuze, ale den pred tim, nez mi ho dal jsem mu ho preinstaloval. Tak nevim. ( ted to vypada, ze za to muzu ja ;-) )
Vidim to tak, ze ho asi budu muset hodit nekde do servisu, at to omrknou.
Jo a posledni vec, co me napada je, ze se k tomu nechova zrovna slusne a rikal, ze na nejake ceste dostal dost zabrat, takze nevim, co si pod tim predstavit.
Nejspis bude neprilis kvalitne napajeny konektor k desce nebo muze byt - jak uz bylo zmineno - ulomeny, nalomeny.
Plus forova konstrukce a bidna kvalita zpracovani rovna se anabaze pri reklamaci.
Muze to ale byt i cokoli uplne jineho.