Re: NF-7 a SATA disk Samsung HD250HJ
A? Nemyslíš že když jsi na to řešení přišel, že by bylo dobré ho sem i napsat?
jasně že napíšu,jenže spěchám ten comp zprovoznit,a tlačí mě čas,ale dnes to tu ještě napíšu.
Tak mi to sic trochu trvalo,než to začlo běhat,ale už to píšu z toho stroje.Destka ABIT NF-7S.po připojení HDD Samsung HD250HJ mi sice normálně naběhla instalace XP,při hledání řadičů jsem zmáčkl F6 a nechal vyhledat ovládače od samsungu (samozřejmě jsem před tím musel doma najít FDD mechaniku a povolit ji v BIOSu) a ono nic...:-( tak jsem hledal rady na webu,našel jsem jednu-zkusit dát jumper na snížení rychlosti přenosu dat,prostě ze SATA 2 na SATA 1,a ono zase nic.Tak jsem vyhledal drivery k desce (naštěstí jsem je doma našel) a tam jsou ovládače na SATA-zkopíroval jsem je na FDD a zkusil to.Naběhlo to normálně nabídlo instalaci a vše vesele pokračovalo,a jak došlo na reboot,tak jsem disketu vytáhl,což jsem asi neměl dělat,protože vše začalo znovu od začátku.. :-( tak jsem začal znovu a lépe...tentokrát jsem tam již disketu ponechal a celá instalace proběhla normálně.BIOS byl nastaven defaultně jen v BOOT sektoru byla na prvním místě CD ROM a na druhém SATA,a comp běhá.Nevím kde jsem dělal kravinu,ale funguje to.